2024. június 16. - Jusztin

Milyen a Jobbik retorikája?

A választási kampányból közösen kellene kizárnia a gyűlöletbeszédet a magyar pártoknak - javasolja Thomas Hammarberg svéd diplomata, aki szerint az EU-nak többet kellene tennie a kisebbségekért - írja pénteki számában a Népszabadság.
2009. október 16. péntek 08:04 - HírExtra
Az Európa Tanács emberi jogokkal foglalkozó biztosa a lapnak kifejtette: azok, akikkel találkozott, felismerték, hogy a Magyar Gárda probléma, és a Jobbik retorikája elfogadhatatlan. Az lenne jó, ha a választási kampány elején a pártok megegyeznének abban, hogy nem engedik meg az egyes embercsoportokkal szembeni támadásokat - tette hozzá.

Thomas Hammarberg szerint Magyarország ortodox módon értelmezi a szólás szabadságát, csak nagyon kevés kivételt enged meg. "Remélem, őszinte vita alakul ki erről, mert a szólás szabadságának vannak bizonyos korlátai" - mondta a biztos a gyűlöletbeszéd-törvénnyel kapcsolatban. Emlékeztetett rá, hogy az emberi jogok európai egyezményének tizedik cikkelye is kitér arra, hogy szükség van kivételekre, az értelmezéshez pedig az Emberi Jogok Európai Bírósága döntéseinek vizsgálatát javasolta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

H.K.
2009. október 16. 08:43
Itt nem a Jobbik a probléma. Ezt kellene látnia a "svéd" biztosnak. De amíg a balos sajtó az összes erejével szajkózza kifelé a baromságait addig nem lesz ez másként. De 2010 után be kell majd látniuk, hogy nem érdekli már a Magyarok többségét az elnyomó és uralkodó külföld.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását