2024. június 1. - Tünde

Ellenzék, vagy kormányoldal?

Nincs egyértelmű győztese a portugál helyhatósági választásoknak, amelyeken a legtöbb voksot a kormányzó szocialisták kapták, a legtöbb polgármesteri tisztséget viszont az ellenzéki, jobbközép Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltjei nyerték el.
2009. október 12. hétfő 11:53 - HírExtra
Az ibériai országban vasárnap tartottak helyhatósági választásokat, két héttel a szocialisták győzelmét hozó törvényhozási választás után. A szavazatok csaknem teljes összeszámlálását követően, hétfőre virradóra mindkét párt magát kiáltotta ki az újabb voksolás győztesének.

José Sócrates kormányfő, a Szocialista Párt (PS) vezetője azt hangoztatta, hogy pártja kapta a legtöbb szavazatot: az urnák elé járult választók 37,6 százaléka rájuk voksolt. Kiemelte azt is, hogy ez meghaladja a törvényhozási választáson a PS-re adott szavazatok 36,5 százalékos arányát.

Új polgármestert 308 helyen választottak, s a rendelkezésre álló adatok szerint a 134 esetben a PSD jelöltjei győztek, szemben a PS által elnyert 130 polgármesteri tisztséggel. A győzelem ellenére a PSD sokkal rosszabbul szerepelt, mint négy éve, amikor még 157 település élére állíthatott polgármestert.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását