2024. május 14. - Bonifác

U20: Hatalmas mentális tartás

Két, egyaránt fáradt csapat mérkőzését láthatták a nézők, de ezen játékosaink újra bebizonyították, hogy helyén van a szívük - jelentette ki Egervári Sándor szövetségi edző.
2009. október 10. szombat 12:37 - HírExtra
A szövetség honlapjának, az mlsz.hu-nak nyilatkozva Egervári Sándor így fogalmazott:
"Futballistáink ismét hatalmas mentális tartásról tettek tanúbizonyságot, és egy csodálatos mérkőzésen harcolták ki, hogy ott legyenek a világ legjobb négy gárdája között."

Francesco Rocca, az olaszok szakvezetője az amerikai hírügynökségnek azt mondta, hogy a magyarokkal érdekfeszítően izgalmas meccset vívtak, amelyet azonban meghatározott a nyitány:

"Rosszul kezdtünk, az első percben ellenünk megítélt tizenegyes befolyásolta az egész mérkőzést. Szomorú vagyok, amiért nem 11 ember játszott 11 ellen, a hibák tapasztalatlanságunkból eredtek."

Az AP külön kitért az angol FC Liverpol jelenleg kölcsönben, az AEK Athénban futballozó játékosának, Németh Krisztiánnak a teljesítményére, akiről a tudósító azt írta, hogy kitűnő labdakezelésével, okos elfutásaival gondokat okozott az olasz védelemnek, és két remekbe szabott gólt rúgott a hosszabbításban.

"Itt a magyarázat, miért szerződtette a Liverpool: ő valódi minőség" - idézte a beszámoló Egervári edző Némethről mondott szavait.

A Szuezben, 22 ezer néző előtt rendezett összecsapáson a magyar gárda hosszabbítás után, kiélezett küzdelemben diadalmaskodott 3-2-re Itália korosztályos legjobbjai felett, Koman Vladimir büntetőből szerzett találatával, és Németh Krisztián duplájával. A végig ideges légkörben zajló meccsen a kolumbiai játékvezető az olaszoktól három, a magyaroktól pedig egy játékost állított ki, mi több: a két szakvezetőt is a lelátóra küldte.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint a csapat ezért az eredményért 60 millió forintos prémiumban részesül.

Egervári Sándor alakulata kedden a legjobb négy között a dél-koreaiakat 3-2-re verő ghánaiakkal találkozik, magyar idő szerint 16:30 órai kezdettel.

A további - szombaton játszandó - negyeddöntők műsora:
Brazília - Németország 16:30 ó
Egyesült Arab Emírségek - Costa Rica 20 ó
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását