2024. április 23. - Béla

Rubint Réka segít, hogyan győzzük le a zöldszemű szörnyet

A féltékenység az egyik leggyilkosabb érzés, amitől mindenki szabadulni akar. De hogyan is lehet? Megkerestük Rubint Rékát is, hogy neki mi a módszere a féltékenység leküzdésére.
2009. október 9. péntek 17:59 - Zelenij Linda
A féltékenység a szakemberek szerint egyfajta félelem, birtoklási vágy és aggodalom, hogy jön egy másik, aki jobb, szebb, fiatalabb, gazdagabb, és elveszi azt, aki a mienk. Ez pedig minden esetben abból fakad, hogy nem bízunk magunkban. Az önbizalomhiány pedig abból ered, hogy nem hisszük el, hogy szerelmünk számára mi vagyunk a legjobbak, a legszebbek, és hogy tényleg csak minket szeret.

Az is tény, hogy az esetek túlnyomó részében a féltékenység teljesen alaptalan, ami így felesleges feszültséghez és vitákhoz vezet, megmérgezve ezzel az egész kapcsolatot. Ne felejtsük el, hogy a zöld szemű szörny nemhogy visszatart bárkit is a félrelépéstől, hanem épp ellenkezőleg. Az állandó gyanúsítgatások egyenesen más karjába taszítják párunkat.

Az ex-frász


Ami még a legmagabiztosabb csajnál is ki tudja verni a biztosítékot az, az ex-barátnő. A legromantikusabb és legtökéletesebb kapcsolatot is tönkre tudja tenni az ex szelleme, örökre éket verve a két fél közé.

A nők többsége mazochista módon mindent tudni akar az exről, és nem állja meg kérdezősködés nélkül. Ha pedig ez sem elég, különféle közösségi portálon próbálja felhajtani a volt barátnő adatlapját, hogy önsanyargatásként a fényképeit tanulmányozza.
Egyszóval mégiscsak az a legszerencsésebb, aki semmit vagy alig tud valamit az elődjéről.

Mert, aki „gyengébb” alkat, annak nagyon megkeserítheti az életét, ha folyton visszaköszön az ex, akár egy emlékdarabkában, vagy a fényképalbumból. Emellett az előző csaj hónapokat, vagy akár éveket is tölthetett azzal a pasival, akivel az utód még csak most ismerkedik. Ismerték egymás jó és rossz tulajdonságait, teljesen összecsiszolódtak. Ám ne felejtsük el, hogy valamiért mégiscsak vége lett, és már nem az ex van a Nagy Ő mellett.

Nincs ok aggodalomra

A Facebook féltékenységet okoz
A legtöbb résztvevője a tanulmánynak azt mondta, hogy félnek attól, hogy partnereik sokszor olvassák el a személyes adataikat, ezáltal pedig növelik a féltékenységet. Azt is elmondták, hogy nagyon nehéz megállniuk, hogy ne ellenőrizzék partnereik adatlapját.
A fiatalok elmondták, hogy elég sok személyes információt is megosztanak magukról, még akkor is, ha ez féltékenységre adhat okot. „Ez tulajdonképpen egy ördögi kör. Azáltal, hogy az egyik partner személyes információkat fed fel magáról, a másik is ezt fogja tenni. Ez pedig szépen lassan növeli a féltékenység kialakulásának a kockázatát” –mondta a kutatás egyik vezetője.
forrás:kamaszpanasz.hu
1. Ha gyakran beszélgetnek telefonon, de nem túl bensőséges témákról akkor nincs ok féltékenykedni. Ahogy egy új kapcsolat elkezdéséhez, úgy egy régi lezárásához is idő kell. A gond akkor kezdődik, ha a pasi igényli ezeket a rendszeres beszélgetéseket.

2. Ha az ex kacatjai fellelhetőek a lakásban az egy dolog. Ha némi célozgatás után eltűnnek a cuccok, akkor nincs baj. Ám ha már drasztikusabb megjegyzések és határozott lépések (pl. összepakoljuk egy dobozba, hogy könnyebb legyen eltüntetni őket) ellenére sem hajlandó megválni a holmiktól, akkor nagy baj van.

3. Ha hozzáférhető helyen vannak a régi közös képek, akkor az nem dráma, hiszen ha jelentene neki valamit, akkor valószínűleg inkább rejtegetné a képeket, semmint elől hagyná.

Küzdjük le a féltékenységet

1.Mielőtt bármit teszünk, gondoljuk át, valóban van e reális okunk féltékenységre. Valóban érdeklik őt más nők, vagy csak baráti érzelmekkel viseltetik irántuk?

2.”Mindenki magából indul ki” elv alapján vizsgáljuk meg őszintén a lelkiismeretünket. Ha vannak sötét titkaink, talán érdemesebb lenne őszintén megvallani őket mielőbb.

3. Mérlegeljük szerelmünk viselkedését: vonzódik-e hozzánk, igyekszik-e szabadidejét velünk tölteni, figyeli-e ránk? Amennyiben igen, biztosan nincsen okunk a féltékenységre
.
4. Kérdezzünk meg egy olyan barátot, aki jól ismeri kapcsolatot, mit gondol érzésünkről. Gyakran, érdemes megfontolni egy pártatlan véleményt is. Ha a féltékenység eluralkodik rajtunk és napi szinten okoz problémát a kapcsolatban, nem szégyen felkeresni egy szakembert, hogy segítsen legyőzni a zöld szemű szörnyet.

5. Hogy a párkapcsolat ne laposodjon el, mindig képesnek kell lenni újra elcsábítani párunkat. Ám ne vigyük túlzásba a kényeztetést, maradjon némi titokzatosság és némi fortély, ami mindig megújíthatja a szerelmet.

6.Hagyjuk, hogy időről időre, párunk ismét megküzdjön értünk.

Ha párunkat gyötri a zöld szemű szörny

1. Párunk féltékenysége ugyanabból ered, mint a mienk, azaz egyszerűen nem képes elfogadni önmagát, és ezért attól fél, hogy nem vagyunk képesek őt szeretni. Fontos, hogy nap, mint nap biztosítsuk szerelmünk felől!

2. Köszönjük meg párunknak, ha valami olyat tett, ami kedvünkre való, így érzi, hogy fontos számunkra, és ki tudja vívni az elismerésünket.

3. Találjunk ki olyan közös programot, amelyben párunk is megmutathatja erősségeit. Ha például jól tud biliárdozni, kérjük meg, hogy tanítson meg minket is. Ez sokat lendít az önbizalmán.

4. Kérjük meg, hogy segítsen nekünk a könnyebb házimunkákban, például mosogasson el, vagy ha ért a számítógépekhez, akkor rakjon fel nekünk egy új programot a gépre. A végeredményt pedig méltassuk lelkesen.

Megkérdeztük Rubint Rékát, hogy a fitnesz házaspár kapcsolatában mennyire játszik közre a féltékenység.

„Nem mondanám, hogy őrülten féltékeny típus vagyok. A jó kifejezés inkább az, hogy féltem a szerelmünket, azt a lelki békét és harmóniát, ami közöttünk van. Nagyon fájna, ha a férjem megcsalna, de addig nem aggódnék, amíg érzelmileg, lelkileg nem kerülne máshoz közel. Szerintem a jó házasság/párkapcsolat titka az, hogy a pár lélekben is össze legyen hangolódva, ne hajtsanak fejet a problémák előtt, és legyenek egymással toleránsak.

A testi vonzalom csak egy része a házasságnak. Ahhoz, hogy hosszú távon is működjön, mély érzelmek is szükségesek. Mi Norbival minden téren egymásra vagyunk hangolódva.”
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását