2024. május 2. - Zsigmond

Romák vertek meg egy fiatalembert a belvárosban

Romák vertek meg egy főiskolás fiatalembert Budapesten, a józsefvárosi Tavaszmező utcában - hangzott el szerda este az MTV Híradójában.
2009. október 8. csütörtök 06:40 - HírExtra
A fiatal férfit durva beszólásokkal illették, majd amikor el akart menekülni, ütni kezdték. "Hogy mersz bejönni a mi utcánkba?", "Megdöglesz", ilyen és ehhez hasonló kijelentéseket kiabáltak a Kandó Kálmán Műszaki Főiskola hallgatója után még szeptember 30-án.

A férfi megpróbált elfutni, ekkor azonban tizenöten körbevették, és rátámadtak. Végül a bántalmazottnak sikerült elmenekülnie a támadói elől. A főiskola kollégiumába rohant be, ahová már nem merték követni.

A rendőrség a térfigyelő kamerák segítségével a büntetett előéletű öt támadót elfogta. A négy férfit és egy nőt közösség tagja elleni erőszakkal, vagyis rasszista bűncselekménnyel gyanúsítják. A bíróság valamennyiüket letartóztatta - hangzott el a hírműsorban.

Közösség tagja elleni erőszak miatt, ha azt csoportosan követik el, akár nyolc év fegyházbüntetést is kiszabhat a bíróság.
Budapesten tavaly egy nyomozás indult rasszista bűncselekmény kapcsán, idén az év első tíz hónapjában már öt, de ez a mostani az első eset, amikor a sértett nem valamelyik kisebbséghez tartozott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

imre608
2009. október 8. 21:29
Hogy a bőr hűljön rá a mocskos retkekre.
p-Aga
2009. október 8. 21:25
Gárdatagok!
Most mutassátok meg, mennyi vér van a pucátokban! Nem kell egyenruha, nem kell jelvény. Civilben sétáljatok végig ezeken az utcákon, és ha valaki belétek köt, gondolom, nem a rózsafüzért fogjátok morzsolgatni...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását