2024. május 14. - Bonifác

U20: a csapategység hozta meg a győzelmünket

A magyar 20 éven aluli labdarúgó-válogatott tagjai szerint a csapat egységének köszönhető, hogy a gárda a csehek elleni keddi győzelemmel bejutott a legjobb nyolc közé az egyiptomi világbajnokságon.
2009. október 7. szerda 14:18 - HírExtra
"Csodálatos, hogy az együttes így tud játszani százhúsz percen keresztül - nyilatkozta az mlsz.hu-nak Gulácsi Péter, a büntetőpárbajban három tizenegyest hárító kapus. - Hatalmas csata volt, amelynek során folyamatosan meg tudtunk újulni. Kellettek a védéseim a sikerhez, de mindenki harcolt, s igazi együttesként bizonyítottuk, hogy nincs számunkra lehetetlen."

A válogatott első találatát jegyző Kiss Máté egyetértett Gulácsival, s hangsúlyozta, a csapatnak bármelyik ellenféllel szemben valós esélye lehet, így az olaszok elleni negyeddöntőben is.

"Igazi csapat vagyunk, csupa nagy betűvel - mondta a védő Szekeres Adrián. - Tudjuk, hogyan kell győzni, és az évek során egyre több együttesnek bizonyítjuk be, hogy jobbak vagyunk. Az egységben van az erőnk, mindenki képes a legjobb pillanatban hozzátenni a játékhoz azt a pluszt, ami a sikerhez szükséges."

Egervári Sándor szövetségi edző kiemelte, hogy két hiányzó futballista (Korcsmár, Debreceni) pótlását kellett megoldania, ezért új összetételű védelem kezdett, de a játék ennek ellenére végig stabil maradt.

"Azt hiszem, ez a gárda végérvényesen bebizonyította, hogy nem balsorsra hivatott, és az egész országnak megmutattuk a futball erejét" - értékelt a szakvezető.

A magyar együttes, amely hosszabbítás (2-2) után 11-esekkel verte ki a cseheket, pénteken a spanyolokat búcsúztató olasz válogatottal csap össze az elődöntőbe jutásért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását