2024. május 13. - Szervác, Imola

Schmitt: Rio meggyőzőbb volt

"Rio de Janeiro meggyőző volt, magabiztosan nyert" - jelentette ki az MTI-nek Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja azon szavazás után, amelyen eldőlt, hogy a brazil metropolisz rendezi a 2016-os nyári ötkarikás játékokat.
2009. október 2. péntek 21:10 - HírExtra
"A döntő szavazáson 66-32-re nyert Rio Madriddal szemben. Ez egyértelmű üzenet volt a sportvilág számára. Három nagyszerű rivális volt, amelyek akár jövőre is képesek lettek volna megrendezni az olimpiát. Rio nagy kihívás, a játékok próbája majd a 2014-es labdarúgó-világbajnokság megrendezése lesz. A város, az ország dinamikusan fejlődik" - nyilatkozta a távirati irodának Schmitt Pál.

Kiemelte: a magyar sportolók számára is különleges kihívás lesz majd Rio de Janeiróban szerepelni, már a 2015-ös előolimpiai viadalokon is.

Hozzátette: meglepte, hogy a titkos favorit Chicago már az első körben kiesett. "Azt hiszem, a szavazók azt is figyelembe vették, hogy az Egyesült Államokban már sok olimpia volt, nyári és téli egyaránt. Japán és Spanyolország is volt már rendező. A NOB most valami újat akart."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását