2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Túl sok a túlsúlyos

Különösen az alsóbb társadalmi rétegekből és a bevándorlócsaládokból származó, valamint az Európa déli részén élő gyermekeket érinti az elhízás és a túlsúly veszélye.
2009. október 1. csütörtök 21:00 - HírExtra
A tanulmány az EU nyolc tagállamában összesen tizenhatezer, 2-9 év közötti gyermeket vizsgált meg. Az eredmények szerint a gyerekek 13 százaléka elhízott, további nyolc százaléka pedig túlsúlyos. Ahrens hangsúlyozta: figyelemre méltóak az olaszországi adatok - itt húsz százalék elhízott és huszonkét százalék túlsúlyos. A legegészségesebbek a belga és svéd gyerekek, akiknek csak tíz százaléka túlsúlyos.

A kutatók párhuzamot vontak a kicsik szabadidős tevékenységei és súlyuk között: a kiegyensúlyozatlan, keveset foglalkoztatott gyerekek hajlamosabbak a túlsúlyra, mint azok, akiknek családi élete tartalmasabb. Döntő tényezők a televízió előtt eltöltött idő, a passzív családi élet és az alváshiány is.

Az IDEFICS nevű projekt olyan különleges kezelési módszerek kidolgozását segíti elő, amelyek a táplálkozásból és az életvezetésből adódó betegségek és zavarok gyakoriságát hivatottak csökkenteni.

A gasteini előadás keretein belül összesen öt projektet mutattak be, amelyek az egészségügy Európán belüli különbözőségeit vizsgálják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását