2024. május 28. - Emil, Csanád

Tiltakozó nagygyűlésre készül a Pedagógusok Szakszervezete

Tiltakozó nagygyűlést és aláírásgyűjtési akciót szervez hétfőre a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szövetsége és miskolci szervezete a jövő évi költségvetési törvény oktatást érintő intézkedései ellen - közölte az érdekképviselet miskolci elnöke csütörtökön az MTI-vel.
2009. október 1. csütörtök 15:14 - HírExtra
Sztancsik Barnabás kiemelte: a 2010-es költségvetés tervezetében a gyerekek, a családok, az oktatás és az önkormányzatok érdekei sérülnek a legjobban, ezért tiltakoznak a tervezet ellen, aláírásukkal annak újragondolását követelik a kormánytól.

A PSZ szerint az ország felemelkedését csak megfelelően finanszírozott közoktatási intézményhálózattal, minőségi oktatással, a gyermekek és a szülők jogainak tiszteletben tartásával, a közalkalmazottak megbecsülésével és a jövőbe vetett hittel lehet biztosítani - szögezte le a szakszervezeti vezető.

A tiltakozó nagygyűlést Miskolcon, a Megyeháza dísztermében tartják.
A PSZ honlapján egyebek mellett az olvasható: egyedül a közoktatás képes a válság következtében elmélyült társadalmi problémák hatékony kezelésére, ezért elfogadhatatlan a ráfordítások csökkentése. A szakszervezet országos vezetősége úgy döntött, hogy akciósorozattal tiltakozik a tervezett forráskivonás ellen, valamint felhívja a társadalom figyelmét az elvonások következményeire.

Az érdekképviselet az akciósorozatot október első hetében kezdi meg minden megyében. A megyeszékhelyeken tartandó tiltakozó nagygyűléseken felolvassák azt a nyílt levelet, melyhez aláírásával csatlakozhat bárki, s amelynek célja a forráskivonás megakadályozása. A PSZ az aláírásgyűjtő akciót országossá kívánja tenni, a nagygyűlések után az aláírásgyűjtő íveket eljuttatja az oktatási intézményekbe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását