2024. május 13. - Szervác, Imola

15 évre varrják be a brutális gyilkost

Jogerősen tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Ítélőtábla kedden azt a férfit, aki 2007-ben brutálisan megölte ismerősét annak debreceni otthonában - közölte az MTI-vel Koszta János, az ítélőtábla sajtótitkára.
2009. szeptember 29. kedd 18:00 - HírExtra
A vádlott korábban 9 alkalommal volt már büntetve, testi sértés, garázdaság, rongálás, magánlaksértés miatt. A gyilkosság elkövetésekor 40 éves volt. A vádlott és a sértett gyermekkoruk óta ismerték egymást, felnőttként mindketten a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben töltötték büntetésüket, s ott néhány hétig cellatársak voltak.

A börtönben töltött évek alatt viszonyuk megromlott, szabadulásuk után többször életveszélyesen megfenyegették. 2007 októberében a 47 éves sértett a vádlottat lakása ablakából meglátta az utcán, sértőn kiszólt neki, mire ő felment a lakásába és a lépcsőház folyosóján, majd bent a lakásban is ütlegelni kezdte.

A vádlott a később földön fekvő sértettnek a fejét és a nyakát rugdosta, ezzel életveszélyes koponyasérüléseket okozva neki. A férfit kórházba szállították, de az elvégzett koponyaműtét ellenére másnap belehalt sérüléseibe.

A rendőrséget a társasház lakói értesítették, akik rövid idő alatt elfogták a vádlottat.
Időközben egy másik eljárásban jogerősen több mint 6 éves börtönbüntetést szabtak ki rá, amit összevonnak a kedden kirótt 15 éves fegyházbüntetéssel, ez azt jelenti, hogy még jó magaviselet esetén is legkorábban 16 év múlva szabadulhat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását