2024. június 16. - Jusztin

Bankgaranciából újul meg a színház

A lehívott bankgarancia egy részének felhasználásával kezdik meg a 2005-ben 3,3 milliárd forintos címzett támogatással, összesen 4,5 milliárd forintért felújított székesfehérvári Vörösmarty Színházban a kivitelezési hibák javítását.
2009. szeptember 25. péntek 20:47 - HírExtra
Az esetleges hibákra 38,4 millió forintos bankgarancia vonatkozik, abból első körben 5 millió forintot hívott le az önkormányzat a legsürgősebb hibaelhárítási tennivalók elvégzésére - mondta el sajtótájékoztatón Warvasovszky Tihamér.

Elsőként a főbejárati, valamint a nézőtéri ajtók, ablakok, a biztonsági világítás, a nézőtéri légkezelők, továbbá a hidegburkolatok, s a kőlépcsők javítását végzik el a műszaki vizsgálatot lefolytatott szakértők által felsorolt hibák közül.

A város közgyűlése zárt ülésen ideiglenes bizottságot állított fel, amely áttekinti a műszaki szakértői véleményt, s intézkedési tervet dolgoz ki a szükséges feladatok elvégzésére. Az önkormányzat - amennyiben indokolt lesz - jogi lépéseket is tesz az ügyben.

A műszaki vizsgálatot a város jegyzője rendelte el, miután felmerült annak a gyanúja, hogy a felújítás során eltérhettek az eredeti kiviteli tervtől. A kivitelezést végző cég időközben csődöt jelentett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását