2024. június 3. - Klotild

Válság jöhet a családpolitikában is

A pénzügyi válság hatására valószínűleg nő a problémák száma, és ha most nem reagál jól a kormányzat, ha a politikai erők nem tudnak egy irányba hatni, akkor hosszú válságra számíthatunk a hajléktalanügyben is, de leginkább a családpolitikában.
2009. szeptember 24. csütörtök 21:59 - HírExtra
A hajléktalanokkal két évtizede foglalkozó szakember a kétnapos tanácskozás csütörtöki nyitónapján az MTI-nek azt mondta: ha nem kezeli jól a kormány a helyzetet, akkor szerinte arra lehet számítani, hogy majd akkor foglalkozhatunk a családokkal, amikor azok már "kipottyantak" a rendszerből.

"Mi pedig azt mondjuk, hogy most kell személyre szabott válaszokat adni a problémákra, most kell olyan támogató rendszert, ami megfogja a családokat" - hangoztatta Vecsei Miklós, aki 20-30 ezerre becsüli a magyarországi hajléktalanok számát.

Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára a résztvevőket köszöntő beszédében úgy fogalmazott: "a legnagyobb hiátusnak azt tartom, hogy az előző években nem sikerült a politikának egy olyan lakáspolitikát kialakítani Magyarországon, amely valamelyest tudta volna csökkenteni a hajléktalanná válás esélyét.

Az államtitkár kitért a cigánytelepek felszámolásával kapcsolatos negatív megnyilvánulásokra is, és arra hívta fel a figyelmet: a telepek felszámolása nemcsak arról szól, hogy lakásokat kapnak a cigánycsaládok, ez egy komplex - foglalkoztatási, oktatási, képzési, mentálhigiénés - program megvalósításának része.

"Lehet, hogy mi is hibásak vagyunk, hogy ezt nem tudjuk elmagyarázni az embereknek" - jegyezte meg Korózs Lajos, aki úgy vélekedett: "nagyon nehezen érti meg a magyar társadalom, hogy mind a tízmillió embernek jó az, ha kevesebb a hajléktalan, (...), ha kevesebb a cigányputri, (...), ha egyre kevesebben rekesztődnek ki a társadalomból".

A konferencián mintegy háromszázan vesznek részt; értékelik az elmúlt húsz év tapasztalatait és felkészülnek az előttük álló feladatokra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását