2024. május 3. - Tímea, Irma

Nem hasi panasz okozta az "utaztatott beteg" halálát

Az MTI információi szerint nem a hasi panaszai okozták annak a férfinek a halálát, aki a múlt héten halt meg, miközben több kórházat is megjárt; a férfi halálát agyi ütőerének repedése (aneurizma) okozta.
2009. szeptember 24. csütörtök 15:02 - HírExtra
Az MTI úgy tudja, a boncolási jegyzőkönyv szerint a férfi vastagbelében ugyan volt vér, ami hasi panaszait okozhatta, de halálát nem.

Múlt héten hétfőn halt meg az a férfi, akit hasi fájdalmakkal a Péterfy Sándor utcai Kórházba szállítottak. Az intézmény aznap nem volt felvételis, de a beteget fogadták, megvizsgálták. Az orvos úgy ítélte meg, hogy a beteget tovább kell küldeni egy olyan intézménybe, ahol sebészeti ügyeleti ellátás van, ezért küldte át a férfit az egyesített Szent István és Szent László Kórházba.

Radnai Zoltán, az egyesített intézmények főigazgatója csütörtökön az MTI-nek elmondta, hozzájuk a beteg gyomorvérzés diagnózisával került. Az orvos elvégezte az ilyen szokásos alapvető vizsgálatot, például hasi röntgent, ultrahangot, laborvizsgálatot. Az eredmények a diagnózist nem támasztották alá, ezért döntött úgy az orvos, hogy visszaküldi a beteget a Péterfy Sándor utcai intézménybe.

A Péterfyt az ágynyilvántartó jelölte meg. Mivel sürgősségi szállítást a beteg nem igényelt, az orvos jelezte a hozzátartozóknak, hogy a mentő hat órán belül tud csak a férfiért jönni. Ezt a családtagok nem várták meg, és gépkocsival egy ismerőshöz vitték a Szent Margit Kórházba.

A férfi útközben rosszul lett, elvesztette az eszméletét, mentőt hívtak hozzá, és a Péterfybe szállították. Itt halt meg múlt kedden.Mindkét intézmény főigazgatója - a kórtörténettel nem magyarázható váratlan halál miatt - kérte az elhunyt igazságügyi orvos szakértői boncolását.

Radnai Zoltán, a Szent István és Szent László kórházak főigazgatója azt mondta, hivatalosan a boncolási jegyzőkönyv hozzájuk nem érkezett meg, de információi szerint a férfi halála nem volt összefüggésben a panaszokkal. Hozzátette: a vizsgáló orvos szakmai szempontból nem hibázott, azonban tart a kórház belső vizsgálata. Az agyi aneurizma repedés bárhol, bármikor bekövetkezhetett volna - mondta a főigazgató.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását