2024. április 30. - Katalin, Kitti

A hülyeség kora

Ne légy hülye elnevezéssel nyolc környezetvédő szervezet közös kampányt indít azzal a céllal, hogy ráébressze A hülyeség kora című doku-fikciós film nézőit: mindenki tehet a klímaváltozás ellen.
2009. szeptember 23. szerda 19:11 - HírExtra
A Greenpeace, a Levegő Munkacsoport,a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Messzelátó Egyesület, a Tudatos Vásárlók Egyesülete, a Vegyél Vissza!, a Védegylet, a WWF Magyarország és a 350.org egy, a magyar miniszterelnöknek címzett petíció aláírására és környezettudatos cselekvésre ösztönzik az embereket. Arra szeretnék felhívni a figyelmet, mindenki felelős a környezetért, s mindenki tehet a klímaváltozás ellen.

A petícióhoz csatlakozók azt kérik a magyar kormánytól, hogy a decemberi koppenhágai klímakonferencián és az EU közös álláspontjának kialakításánál a magyar delegáció a 2 Celsius-fokos globális átlaghőmérséklet-emelkedés elkerülése melletti elkötelezettségéhez híven tárgyaljon, a többi fejlett országgal együtt 2020-ig átlagosan 40 százalékkal csökkentse az üvegházhatású gázok kibocsátását és a fejlett országok megfelelő mértékben támogassák a fejlődő országokat.

A szervezetek brosúrákat, szórólapokat és petíció gyűjtő ládákat helyeznek el a mozikban csütörtöktől, A hülyeség kora című doku-fikciós film vetítésének időpontjától - mondta el az MTI-nek szerdán Dóci Gabriella, a Greenpeace sajtó szóvivője. Hozzátette: a petíciót már ezren aláírták a szervezet honlapján.

"Miért nem mentettük meg a Földet addig, amíg lehetőségünk volt rá?" - kérdezi A hülyeség kora című film főszereplője, egy idős történész (Pete Postlethwaite), aki 2055-ben, egy pusztulásra ítélt világból néz vissza a 2008-ban történt eseményekre. A filmet hétfőn világszerte egyszerre több mint 45 országban mutatták be.

Az ENSZ tagállamok képviselői idén decemberben Koppenhágában próbálják meg tető alá hozni az új nemzetközi klímaegyezményt, a 2012-ben lejáró kiotói szerződést utódját. Az új megállapodás több évtizedre meghatározza, hogy az országok milyen irányban indulnak majd el: a szén-dioxid kibocsátás csökkentése felé vagy folytatják a környezetpusztítást, és ezzel felerősítik az éghajlatváltozás negatív hatásait.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását