2024. május 2. - Zsigmond

Demszky a 4-es metróról tárgyal Hágában

Egy héttel elhalasztották az Európai Unió városi mobilitásról szóló cselekvési tervének bemutatását, így Demszky Gábor ez ügyben Hága főpolgármesterével együtt csak jövő szerdán utazik Brüsszelbe;
2009. szeptember 22. kedd 19:54 - HírExtra
Tájékoztatásuk szerint az Antonio Tajani, az EU közlekedési biztosa által szervezett program mostani elmaradása nem érinti Demszky Gábor e hét csütörtökre tervezett brüsszeli programját. A főpolgármester az EU regionális főigazgatóságának illetékeseivel áttekinti a 4-es metró és a csepeli központi szennyvíztisztító építésével összefüggő kérdéseket.
Mindkét, EU-támogatással megvalósuló nagy projekttől nemrég sok milliárd forintot vontak vissza az unió közbeszerzési előírásainak megsértése miatt.

A Fővárosi Közgyűlés e hét csütörtökre tervezett ülésének elhalasztásában egyebek között a főpolgármester brüsszeli útja is szerepet játszott. A közgyűlés új időpontját még nem véglegesítették, tartanak az egyeztetések, mivel a közgyűlési bizottságok folyamatosan külföldi tapasztalatcseréken vesznek részt. A főpolgármester a frakcióvezetőkhöz írt levelében október 8-át jelölte meg lehetséges közgyűlési időpontként.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását