2024. május 14. - Bonifác

Temetkezés a bronzkortól a középkorig

Bronzkori településmaradványokat és egy hamvasztásos rítusú temetőt találtak a németországi Lauda-Königshofenben (Baden-Württemberg tartomány) régészek.
2009. szeptember 21. hétfő 09:41 - HírExtra
A kutatók először egy bronzkori sírhalmot tártak fel, ezt követően pedig kora középkori sírokat - írja a Der Standard című osztrák lap internetes kiadása (www.derstandard.at). A sort a zsinórdíszes kerámia időszakából és a kelták korából származó sírok folytatták, valamint egy germán hamvasztásos rítusú temető az időszámításunk előtt 100-tól időszámításunk szerint 300-ig tartó időszakból. A különféle sírok mellett egy kelta majorságot is meg tudtak vizsgálni a kutatók.

Ezenkívül előkerültek még kerámiaedények az újkőkorszakból, egy késői kelta kard, római kerámiák valamint egy arany függő a hetedik századból. Különösen értékesek a ritka bronzkori leletek, amelyek tájékoztatnak a bevándorlók és az utolsó kelták együttéléséről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását