2024. május 4. - Mónika, Flórián

Érvényben maradt a cigánytelep felszámolása

Zákányban továbbra is a cigánytelep felszámolásáról hozott korábbi döntés van érvényben; az e témában összehívott hétfő esti rendkívüli testületi ülésen egy képviselő sem indítványozta az augusztus 25-én elfogadott egyhangú határozat megváltoztatását.
2009. szeptember 21. hétfő 22:00 - HírExtra
A testület által elfogadott, majd szeptember 14-én az elnyert támogatás visszaadásáról szóló képviselői indítványra ismét napirendre tűzött, ám leszavazott javaslatot ezúttal nem követte újabb indítvány - ismertette az alpolgármester.

Közölte: az eredetileg elfogadott határozat tehát továbbra is érvényben van, e szerint az önkormányzat az erre a célra elnyert 50 millió forintból a telepen négy házban élő öt családot a faluba, az önkormányzat által megvásárolt szociális bérlakásokba költözteti.

Jankó Szabolcs elmondta, a programot 2010 májusáig kell befejezni, addig felújítják, komfortosítják a megvett lakásokat és beköltözhetnek új otthonukba a családok. A telepen jelenleg 22-en laknak, többségük gyermek - tette hozzá az alpolgármester.

Egy korábbi, az MTI által is közölt információval kapcsolatban, amely szerint, ha nem használják fel a pénzt, a mindenkori jegybanki alapkamat kétszeresével kell visszafizetniük, ami napi 21 ezer forintot jelent, az alpolgármester azt mondta: mivel megvalósítják a projektet, ez a veszély nem fenyegeti az önkormányzatot.

A rendkívüli képviselő-testületi ülést azért hívták össze, mert amikor szeptember 14-én, falugyűlésen bejelentették, hogy pályázati forrásból felszámolják a telepet, többen ellenezték a cigánycsaládok faluba költöztetését.

Az önkormányzatot ért bírálat hatására a falugyűlésen - megromlott egészségi állapotára hivatkozva - bejelentette lemondását Tóth Judit (független) polgármester, és ezt tette Tóthné Aradi Valéria képviselő is.

László Piroska, a zákányi önkormányzat jegyzője hétfőn az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a helyi választási bizottság kedden dönt az új polgármester és a képviselő megválasztásának időpontjáról.

A csaknem 1300 lakosú dél-somogyi települést az új polgármester megválasztásáig az alpolgármester irányítja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását