2024. május 2. - Zsigmond

Répássy: Veszélyes a Bajnai-kormány

Bajnai Gordon kormánya komoly veszélyt jelent Magyarországra, a benyújtott költségvetés veszélyes, mert az emberekből az utolsó tíz-húszezer forintjaikat sajtolja ki, és tele van felesleges megszorításokkal – mondta Répássy Róbert.
2009. szeptember 17. csütörtök 12:51 - HírExtra
A Fidesz frakcióvezető-helyettese mindezt annak alapján közölte, hogy az országgyűlési képviselők megkapták az Állami Számvevőszék (ÁSZ) tájékoztatóját Magyarország EU-s pénzügyi kapcsolatainak és a támogatásokkal kapcsolatos ellenőrzések 2008-as tapasztalatainak elemzéséről.

Az abban foglalt megállapításokat idézve Répássy Róbert elmondta, hogy - a programok lassú beindulása miatt - csak a felét sikerült lehívni a tavaly rendelkezésre álló európai uniós keretnek. A képviselő közölte, hogy tavaly a tervezettnél 45 százalékkal kevesebb uniós támogatást fizettek ki.

Kitért arra is, hogy tavaly az Új Magyarország Fejlesztési Tervben (ÚMFT) meghatározott csaknem 25 milliárd eurós brüsszeli támogatásból 1,4 milliárd euró érkezett csupán Magyarországra.

A frakcióvezető-helyettes úgy fogalmazott, hogy a kormány - és személyesen Bajnai Gordon, aki korábban az ÚMFT végrehajtását felügyelte - alkalmatlansága miatt több tízmilliárd eurós kár érte a magyar embereket. Nem bravúrra lett volna szükség, csak az országnak járó pénzeket kellett volna elhozni - fogalmazott.

Kijelentette, a megoldás egyszerű: olyan kormány kell, amely képes arra, hogy megszerezze az országnak járó EU-s pénzeket.

Arra a kérdésre, hogy a Fidesz szerint miért lassú az uniós pénzek lehívása, azt mondta, erre magyarázattal szolgálhat, hogy nem arra használják a pénzeket, amire az Európai Unió szánta. Hozzátette: ha vissza lehetne szorítani a korrupciót a pénz felhasználásakor, illetve ha el lehetne hárítani a felesleges bürokratikus akadályokat, akkor nagyobb összeget lehetne felhasználni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. szeptember 17. 13:42
Való igaz! Ennél veszedelmesebb már csak egy Orbán-kormány lehet.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását