2024. június 2. - Kármen, Anita

Elindult a meleg méltóság menete

Hatalmas rendőri biztosítás mellett mintegy másfél ezer ember részvételével indult el a meleg méltóság menete szombaton Budapesten a Hősök teréről.
2009. szeptember 5. szombat 15:45 - HírExtra
A fémkordonokkal teljesen lezárt Andrássy úton rohamrendőrök gyűrűjében mennek a felvonulók. A menet élén egy majd hatvanméteres szivárványszínű zászlót visznek, ezt követi egy kamion, amelyről zene szól, a kamion mögött sorakoztak fel a zászlókkal, transzparensekkel a felvonulók. A menet felett rendőrségi helikopter köröz.

A felvonuláson több ismert politikus és közéleti személyiség is látható. Megjelent Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és felesége, Eörsi Mátyás (SZDSZ) országgyűlési képviselő, Bauer Tamás volt szabaddemokrata képviselő, Kende Péter író és Léderer András, az SZDSZ Új Generációjának volt elnöke. A menetben képviselteti magát az Amnesty International, a Méltóságot Mindenkinek Mozgalom, a Demokratikus Charta, illetve több jogvédő és civil szervezet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását