2024. május 14. - Bonifác

Mire jók az új Loki-szerzemények?

Két fiatal támadó és két rutinos(abb) védő – a Debreceni VSC közepesnek mondható igazolásokkal erősítette meg keretét a Bajnokok Ligája csoportköre előtt. Kik ők, mit akar tőlük a Loki, és ők mit várnak új csapatuktól?
2009. augusztus 31. hétfő 17:17 - Gedei Szilárd

Feczesin, Szélesi – csalódott focisták


Mit várhatunk a négy új szerzeménytől?*
Feczesin Róbert (csatár) – 50 százalékos erősítés, hasznos helyettese lehet a fontos meccseken eddig remeklő Loki-támadóknak.
Laczkó Zsolt (csatár) – 30 százalékos erősítés, néhány bajnoki meccsen fontos eleme lehet a csapatnak, a Bajnokok Ligájában azonban aligha kap még lehetőséget.
Szélesi Zoltán (hátvéd) – 55 százalékos erősítés, válogatott rutinja sokat érhet a Lokinak, jó megoldást jelenthet a meccseken néha „kilyukadó” védelem befoldozásában.
Mirszad Mijadinoszki (hátvéd) – 60 százalékos erősítés, könnyen alapemberré válhat a Lokiban, nem véletlenül kötött hosszú, négyéves kontraktust a klubbal.
*A HírExtra értékelése szerint
Szélesi azért is lehet valóban hasznos erősítés a DVSC számára, mert viszonylag rugalmas, több poszton is bevethető védő (vagy erősen védekező jellegű szélső középpályás) hírében áll – ettől függetlenül ő is rendkívül kevés játéklehetőséget kapott legutóbbi klubjában, a francia másodosztályban sem vitézkedő Strasbourgban.

„Nem úgy érkeztem a csapathoz, hogy biztosan játszani fogok, tudom, hogy meg kell harcolnom a csapatba kerülésért – ez azonban teljesen természetes” – árulta el a HírExtrának Feczesin, aki szerint ugyan nehéz Bajnokok Ligája csoportba került a Loki, de van olyan jó alakulat, hogy mindhárom ellenfél ellen legyen esélye – legalábbis egy meccsen mindenképpen.

Nagy kérdés tehát, hogy az elmúlt években nem mindig jó formában futballozó Feczesin és Szélesi be fog-e férni a csapatba. Míg előbbi esélyeit a Loki-csatárok elmúlt hetekben mutatott jó formája (Rudolf Gergő például egészen ihletett módon játszott mostanában a BL-selejtező és a bajnoki mérkőzéseken is), addig utóbbiéit egy másik igazolás, a százkilencven centis ballábas védő, a svájci-macedón Mirszad Mijadinoszki érkezése rontja.



Mi a, mi a... Mijadinoszki!

Sérülés
A hírek szerint egészen komoly, úgynevezett artroszkópos térdműtét vár a szófiai Bajnokok Ligája-selejtezőn megsérült Máté Péterre. A Loki védőjének sérüléséről egyelőre még nem tudni, mennyire súlyos, így az sem biztos, hogy az idény folyamán BL-meccsen pályára tud lépni.
Beszéljünk hát egy kicsit az egyetlen külföldi szerzeményről is: Mijadinoszki macedón származású, svájci, s több magyar csapat is szerette volna ősztől a soraiban tudni – speciel az Újpestben tavaly végig kölcsönben szerepelt is, mindaddig, amíg a nyáron szerződést bontott eredeti klubjával, a helvét középcsapatnak számító Sionnal. A Loki kapva az alkalmon négy évre szerződtette le a vezetők reményei szerint a védelem oszlopává váló svájci-macedón kettős állampolgárt.

A negyedik új ember Lackó Zsolt – a legfiatalabb és a legrutintalanabb az igazolások közül. Debrecenben azonban komolyan gondolják a „laczkósítást”, öt teljes évre kötötték magukhoz a fiatal, még csak huszonkét éves támadót.

A Loki vezetősége bejelentette, hogy ezen a négy játékoson kívül nem kíván több játékost igazolni, holott ezt ma éjfélig még megtehetnék.

Igazi sztárokat tehát ígéretükhöz híven nem kerestek meg a debreceniek, vagy legalábbis nem sikerült megállapodniuk senkivel. Maradt ez a négy a keret általános megerősítését jelentő futballista, kik közül egy sem lehet biztos abban, hogy a BL-indulóhoz való igazolása ellenére valóban pályára is lép az első számú európai kupasorozatban.

A lényeg azonban az, hogy a Debrecen ott van, s augusztus 16-án mindenképpen tizenegy jó debreceni focista fog kifutni a félelmetes liverpooli Alfield Road gyepére…

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását