2024. május 28. - Emil, Csanád

Pokorni beígért a pedagógusoknak

A kormányváltás után nyugalmat ígérnek az oktatási élet szereplőinek, szemben az elmúlt hét évvel, amikor 162 alkalommal változott az oktatási törvény.
2009. augusztus 27. csütörtök 07:15 - HírExtra
Első intézkedéseik egyikeként bevezetnék a teljesítményalapú pedagógus-életpályamodellt - tette hozzá. Szerinte ez lehetővé tenné, hogy a pályán töltött idő mellett a minőségi munkát anyagilag is elismerjék. Változna a finanszírozás rendszere is, a központi költségvetés a feladatvégzés helye és a hátrányos helyzetű gyermekek aránya alapján meghatározott összeget és pedagógus-keretszámot biztosítana a közoktatás számára.

A tanárok központilag finanszírozott munkavállalóvá válnának - folytatta a Fidesz elképzeléseinek ismertetését Pokorni Zoltán, aki arra is kitért: a rendszer hatévente kötelezővé tenné, hogy a tanárok minősítési eljáráson vegyenek részt, s ez a szakmai ellenőrzés az életpályán való előrelépés feltétele lenne. Kormányváltás esetén bevezetnék, hogy minden ledolgozott nyolc-tíz év után a pedagógusok pihenő évet kapjanak, melynek folyamán mentesülnének az iskolai munkavégzés alól.

A volt oktatási miniszter hozzátette: elsősorban a hátrányos helyzetű gyermekek érdekében azt tervezik, hogy központi támogatás mellett - ahol erre igény mutatkozik - az intézmények egész napos iskolaként működhessenek. Szerinte ezzel újrateremtődnének a nevelésközpontú és közösségformáló iskolák.

Pokorni Zoltán a lapnak azt is elmondta, hogy a Fidesz választási győzelme után miniszterként szívesen foglalkozna ismét a pedagóguspálya presztízsének helyreállításával, s az elmúlt években radikálisan leromlott munkakörülmények javításával.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ztboy
2009. augusztus 28. 13:22
Pontosabban csontig nyalt.....
Kánaán lesz itt ha a zsidesz nyer....
Új stadionok, 1000000000000000 új munkahely, pedagógusoknak extra pihenőév, adócsökkentés.
Mi lesz még????
Főleg, ha elindul a tényleges kampányidőszak.....
Ennyire hülyének tartják az embereket?????

Nem mintha a mostani bagázs jobb lenne...... :S
p-Aga
2009. augusztus 27. 12:21
Magyarország az ígéret földje - főleg választások előtt. Pokornit különben sem kell bemutatni, volt már szakminiszter. Egyetlen pozitívuma: Akik utána jöttek, (főleg Magyar B. és Hiller) nála is kutyaütőbbek voltak.
yann
2009. augusztus 27. 08:11
Értem, tehát egy újabb teljesíthetetlen választási ígéret egy elég nagy teret lefedő hívatás dolgozóinak. Ígérgetésből mindig is jeles volt a Fidesz. Méghogy pihenőév! Ennyi tanár van/lesz, hogy a kieső pedagógusmennyiséget pótolni tudják?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását