2024. május 5. - Györgyi

Be kell fogadni a melegeket?

A Magyar Demokratikus Charta szerint a valódi egyenrangúsághoz a közösség tagjaiként kell tudnunk elfogadni homoszexuális embertársainkat.
2009. augusztus 25. kedd 08:55 - HírExtra
A Magyar Demokratikus Charta kiáll amellett, hogy az állam nem tehet különbséget polgárai között szexuális identitásuk alapján sem - áll a közleményben, amelyet Bauer Tamás, Fleck Zoltán, Vásárhelyi Mária és Vitányi Iván jegyez.

Véleményük szerint "a valódi egyenrangúsághoz közösségünk tagjaként kell tudnunk elfogadni homoszexuális embertársainkat, a mindennapi életben is személyes értékeik és nem szexuális orientációjuk alapján megítélve őket".

Mint írják, a szeptember 5-én felvonulók az állampolgári jogegyenlőség és a társadalmi elfogadás érdekében demonstrálnak. A szóvivők hangsúlyozzák: elfogadhatatlan, hogy bárki megakadályozza vagy megzavarja embertársai békés összejövetelét.

A Szivárvány Misszió Alapítvány vasárnaptól, tizennegyedik alkalommal rendezi meg a korábban Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű Film- és Kulturális Fesztiválnak nevezett egyhetes rendezvénysorozatot, amelyet az idei évtől Budapest Pride-nak hívnak. A holland és a brit nagykövetség által támogatott fesztivál gerincét négy eseménytípus adja: a filmfesztivál, a beszélgetések, a Meleg Méltóság Menet elnevezésű felvonulás és a partik.
A rendezvénysorozat szervezői hétfőn azt mondták: megnyugtatónak tartják a tervezett rendőri intézkedéseket, a felvonulás mellett a fesztiválhoz kapcsolódó helyszíneket is kiemelten védi majd a rendőrség.

A Magyar Demokratikus Charta a társadalmi kirekesztés elleni fellépés jegyében, Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök kezdeményezésére 2008. szeptember 6-án alakult meg Budapesten, a Művészetek Palotájában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

novaklaszlo56
2009. augusztus 28. 21:56
Egyetértek, Lajos. Szerintem is óriási öngól az ilyen, hivalkodó magamutogatás. Ha átlagos külsőségekkel, pl. normál utcai ruhában, szivárvány színű zászlót (a melegek egyik legismertebb szimbóluma) lobogtatva, konszolidált, de igaz tartalmú transzparensekkel tüntetnének az őket érő megkülönböztetések minden formája ellen, nem fintorognék, sőt, nekem is ott lenne a helyem!
Abban nem tudok veled egyetérteni, hogy a melegek nincsenek kiközösítve, mert a társadalmat átszövő, jól meghatározható érdekkörök által ma is gerjesztett előítéletek nagyon is súlyos, testet és lelket nyomorító következményei bizony kikerülhetetlenül jelen vannak az életükben. Sőt, még az Alkotmányunkban rögzített legelemibb követelményeknek sem sikerült (lehet, hogy nem is akarunk?) eleget tennünk, és bizony nem is csak a melegekkel kapcsolatban. Rengeteg elvégzetlen munka vár ránk, ideje lenne hozzáfognunk végre!
Kis Lajos
2009. augusztus 25. 10:45
Szerintem a melegek most sincsenek kiközösítve, az ellenük való tiltakozás csakis a "büszkeségparádénak" szól. Úgy gondolom, hogy ennek a lényege mindenképp egyfajta kihívó polgárpukkasztás, és ez benne a nem helyes. Ilyen alapon büszkén felvonulhatnának a kakisperverzek is, kíváncsi lennék azt is támogatnák-e úgy mint a melegeket.
Az ilyen büszkeségparádék joggal váltanak ki ellenérzéseket, mert nem hiszem hogy bármiféle szexuális beállítottsággal kihívóan büszkélkedni kellene, függetlenül attól, hogy azt normálisnak, abnormálisnak, vagy devianciának tekintjük.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását