2024. május 8. - Mihály

Korea vs. Korea: necces találkozó a fővárosban

Ri Mjong Bak dél-koreai elnök hivatalba lépése, tavaly február óta először fogadott vasárnap hivatalos észak-koreai küldöttséget Szöulban.
2009. augusztus 23. vasárnap 10:45 - HírExtra
A hattagú észak-koreai delegáció a volt dél-koreai elnök, a 85 éves korában elhunyt Kim De Dzsung temetésének szertartására érkezett Szöulba pénteken. Ri Dong Kvan dél-koreai elnöki szóvivő elmondta: az államfőnek a phenjani küldöttek átadták Kim Dzsong Il észak-koreai vezető szóbeli üzenetét, amely"a Korea-közi kapcsolatokban mutatkozó fejlődéssel foglalkozik". A találkozóról beszámoló illetékes nem mondta el, hogy mit tartalmaz az üzenet, annak "érzékeny" volta miatt. A találkozó fél órán át tartott.

Észak-Koreából először érkezett hivatalos küldöttség egy dél-koreai államfő temetésére. Kim De Dzsung megbékélési politikája Észak-Koreában is népszerű volt. A politikus 1998 és 2003 között volt a Koreai Köztársaság elnöke. Ő volt az első dél-koreai államfő volt, aki ellátogatott Phenjanba, és a két Korea közötti enyhülés jeleként 2000. június 15-én Kim Dzsong Illel közös nyilatkozatot írt alá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását