2024. június 2. - Kármen, Anita

Újabb szlovák "csíny"

Meggyalázták a Révkomáromban pénteken este felavatott Szent István szobrot - közölte szombaton a Bumm.sk szlovákiai magyar hírportál.
2009. augusztus 22. szombat 15:44 - HírExtra
A fényképes tudósítás szerint ismeretlen személyek tojásokkal dobálták meg a lovas szobrot. A tojások a szobor talapzatát találták el, amelyen sárga foltok maradtak. Az esetre az éjszaka folyamán került sor, néhány járókelő elmondása szerint már éjfél előtt megtörtént a tojásdobálás. Szemtanúk egyelőre nem jelentkeztek, ismeretlen a tettesek személye. Szombaton reggel a lakossági jelzésre a városi hivatal alkalmazottai kimentek a helyszínre, s azonnal letakarították a tojásnyomokat. Az ügyet vizsgálják.

A szoboravatás nagy politikai vihart kavart, mert a szlovák hatóságok Sólyom László magyar államfőnek gyakorlatilag nem engedélyezték a határátlépést, s nem mehetett el az avatásra. A döntés nagy felháborodást váltott ki Révkomáromban, de a szoboravatás ennek ellenére ünnepélyesen, rendben és incidensek nélkül zajlott le.

Néhány szlovák szélsőséges nemzeti zászlókkal és transzparensekkel tüntetett ugyan a szoboravatás ellen, olykor bekiabáltak, de semmiféle összetűzésre, rendzavarásra nem került sor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Péter
2009. augusztus 22. 17:33
A Szlovák csiny enyhe kifejezés.Ez a Magyarság sárbatiprása.Én úgy érzem mintha a Magyar zászlót égették volna el.Gyalázat,hogy a politika nem áll a helyzet magaslatán.Jó,hogy még nem mi kérünk bocsánatot vagy adunk gyufát a kezükbe,illetve viszünk ki tojást,hogy legyen mivel dobálózni.Na ezért útálnak minket Magyarokat,mert soha nem állunk ki Önmagunkért hanem még mi nyaljuk a hátsófelüket.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását