2024. június 14. - Vazul

Hillary Clinton a dél-afrikai elnökkel tárgyalt

A kapcsolatok javításáról tárgyalt a dél-afrikai Durbanban szombaton Hillary Clinton amerikai külügyminiszter és Jacob Zuma államfő.
2009. augusztus 8. szombat 17:58 - HírExtra
A 45 perces találkozót követően Zuma azt mondta, hogy mindkét országban olyan új vezetés van, amely magasabb szintre szeretné emelni a kétoldalú viszonyt. Clinton hét afrikai országot érintő körúton tartózkodik a fekete kontinensen. Útjának egyik célja a kereskedelem és a politikai kapcsolatok fejlesztése. A washingtoni diplomácia vezetője szombaton Durbanban azt hangsúlyozta: a Barack Obama elnök vezette kormányzat szeretné, hogy Afrika nagyobb szerepet kapjon külpolitikájában, és ennek megvalósításában támaszkodnának Dél-Afrikára, amely központi szerepet kaphatna a folyamatban.

A külügyminiszter üdvözölte az Egyesült Államok és a Dél-afrikai Köztársaság közötti együttműködést az AIDS elleni küzdelemben. Felszólította egyben arra, tegyen többet annak érdekében, hogy reformok valósuljanak meg a szomszédos Zimbabwéban.

Hillary Clinton körútjának következő állomása Angola lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását