2024. május 3. - Tímea, Irma

Egészséges Munkahelyek

Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség első alkalommal támogatja az Egészséges Munkahelyek Filmdíjat, amelyet a legjobb munkahelyi témát feldolgozó dokumentumfilmnek ítélnek oda.
2009. július 31. péntek 18:20 - HírExtra
A nyertes 8000 euró pénzjutalomban részesül, és alkotása szerepel az 52. Lipcsei Nemzetközi Dokumentum- és Animációs Filmek Fesztiválján (DOK Leipzig) - közölte az esemény kommunikációjával megbízott cég pénteken az MTI-vel.

A versenyre olyan dokumentumfilmmel jelentkezhetnek az érdeklődők, amely a munka változó világában dolgozó embereket mutatja be, s választ keres a többi között arra: milyen pszichológiai és pszichoszociális következményei vannak a gazdaság alakulásának, mi történik azokkal, akik nem tudnak lépést tartani a gyorsuló világgal, hogyan befolyásolja a globalizáció a munkavállalók jogait, mit tud kezdeni a világ az egyre több bevándorló munkással.

A nyertes filmeket évente körülbelül 1800 alkotásból választják ki. A fesztiválon nagy népszerűségnek örvendenek a magyar alkotások, 2000 óta majdnem minden évben díjaztak egy-egy hazai munkát. Legnagyobb sikere a 2007-ben bemutatott Életvonal című filmnek volt, amely a legjobbaknak járó Arany Galamb díjat nyerte el - olvasható a közleményben.

Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökséget az Európai Unió hozta létre, hogy segítséget nyújtson a munkahelyi biztonság és egészségvédelem területén jelentkező információs igények kielégítésében, s ezáltal javítsa az emberek munkavégzési körülményeit. Az Egészséges Munkahelyek kampányban több mint 40 európai multinacionális cég, munkáltatói szövetség, civil- és munkavállalói szervezet segít az ügynökségnek az üzenet minél több munkahelyre való eljuttatásában, és ezáltal az európai munkakörülmények javításában.

A DOK Leipzig a legnagyobb német és a második legnagyobb európai dokumentumfilmes fesztivál, ahol több mint 50 ország legújabb és legjobb animációs- és dokumentumfilmjét mutatják be október 26. és november 1. között. A díjátadó október 31-én lesz Lipcsében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását