2024. május 4. - Mónika, Flórián

Betiltják a fizetős szervátültetéseket

A brit kormány meg akarja tiltani a fizetség ellenében elvégzett szervátültetéseket, miután kiderült, hogy külföldi magánpáciensek gyakran pénz ellenében kerültek fel a brit átültetési várólistára.
2009. július 31. péntek 21:40 - HírExtra
A brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) adatai szerint jelenleg tízezernél is többen várnak szervátültetésre Nagy-Britanniában, és évente átlagosan tíz százalékuk, vagyis ezer beteg hal meg azért, mert nem sikerül időben megfelelő donort találni.

Mindeközben - egy most nyilvánosságra került független szakértői jelentés szerint - az elmúlt évtizedben hétszáz, brit donortól származó szerv került külföldi páciensek, főleg görögök és olaszok szervezetébe, az esetek jelentős részében fizetség ellenében.

Jóllehet a vizsgálat, amelyet a jelenségről megjelenő egyre gyakoribb sajtóbeszámolók nyomán végeztek el, törvénytelenséget nem tárt fel, a jelentés szerzői azonban leszögezik: átültethető szervekből krónikus a hiány, és az igazságosság azt követeli, hogy ebben a helyzetben fizetség ellenében senki ne kerülhessen mások elé.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását