2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Vádemelés: bajban a kolozsvári CFR tulajdonosa

Komoly bajba került Pászkány Árpád, az Erdélyben csak "a magyar csapatként" ismert kolozsvári CFR tulajdonosa. A DIICOT ügyészei vádat emeltek ellene, börtön is várhat rá.
2009. július 30. csütörtök 14:19 - Kőrösi Viktor Dávid
A szervezettbűnözés- és terrorizmusellenes igazgatóság (DIICOT) ügyészei vádat emeltek Pászkány Árpád üzletember, a kolozsvári CFR futballklub tulajdonosa ellen bűnszervezet támogatása és zsarolásra való felbujtás gyanújával.

Az ügyészek azzal vádolják Pászkány Árpádot, hogy a 2004 és 2006 közötti időszakban a Liviu Man vezette bűnszervezetet támogatta a Gazeta sajtótröszt kiadványainak finanszírozásával.

Sőt, a DIICOT ügyészei szerint Pászkány Árpád egy, a Gazetán keresztül történő negatív kampánnyal fenyegette meg Iulian Dascalut, a jászvásári IULIUS GRUP IASI képviselőjét, hogy egy 400 ezer eurót érő, 13.974 négyzetméteres Kolozsvár külvárosában lévő telket nevetséges 10 ezer euróért adjon el neki.

A dossziéban szereplő bizonyítékok szerint Pászkány a Gazeta de Bucureşti hetilap elindítását is finanszírozta mintegy 200-300 ezer eurós összeggel.

Forrás: HírExtra / Erdely.ma / Hotnews.ro
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását