2024. május 9. - Gergely

Nerekedés a választási örömködés után

Könnyű testi sértés miatt feljelentette a baloldali érzelmű tótkomlósi kocsmáros azt a férfit, aki többedmagával ünnepelte a helyi időközi polgármester-választáson aratott jobboldali győzelmet, és közben bántalmazta őt - írta a Békés Megyei Online (BEOL) hétfőn.
2009. július 27. hétfő 16:58 - HírExtra
Az internetes portál beszámolója szerint vasárnap este Matajsz Andrást, a helyi Faház nevű vendéglátó-ipari egység kocsmárosát "Ég a gyertya ég, és ég a faház" szöveggel hívta fel telefonon dr. Pertics Attila állatorvos, amiből Matajsz arra következtetett, hogy a helyi időközi polgármester-választáson a jobboldal nyert. Később, szintén a jobboldal részéről azért keresték meg, hogy az ünnepléshez pezsgőt szeretnének vásárolni tőle.

"A kocsmába mentem, ott találkoztam több jobboldali politikussal és Pertics doktorral. Szó szót követett, a szócsata során többször megfenyegetett a doktor, majd szembefordult velem és széttépte rajtam az inget. (…) Amikor beült az autójába, én az anyósülés felöli oldalon állva azt akartam neki mondani, hogy neki is van családja, neki is fel kell azokat nevelni…

De, nem volt esélyem végig mondani, kinyúlt az ablakon, berántott, karmolt, ahol ért. Én is mondtam olyanokat, hogy, ha tehetném kilyukasztanám a fejét. Méltatlan szócsata zajlott közöttünk. A csetepaté után látleletet csináltattam, és feljelentést tettem" - sorolta a BEOL-nak a kocsmáros, aki egyébként a helyi polgárőrök parancsnoka.

A portál megkeresésére Pertics Attila elmondta, hogy viccnek szánta a telefont, szerinte emiatt volt idegesebb a kocsmáros.

"Amit csináltam, vállalom. Ez két magánember akciója volt. Nálam akkor szakadt el a cérna, amikor a családomat felemlegette. A történtek után én is elmentem a rendőrségre, elmondtam a történteket" - válaszolt Pertics doktor az internetes portál kérdésére, majd hozzátette, hogy nem büszke a történtekre.

Virág Zsuzsánna, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI érdeklődésére elmondta: az orosházi rendőrkapitányágon könnyű testi sértés miatt tett magánvádas feljelentést Matajsz András. Mivel a feljelentő magánindítványt tett, ügyét soron kívül fogják továbbítani az illetékes bíróságra.

A tótkomlósi időközi polgármester-választást Garay Rita (Fidesz) nyerte 52,24 százalékos arányban, míg a második helyet a függetlenként, de az MSZP és a Munkáspárt támogatásával induló Gyivicsánné Szenczi Irén szerezte meg 42,92 százalékos szavazati aránnyal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását