2024. május 4. - Mónika, Flórián

Jobbik: Kizárt, hogy tízkor bezárnak a vendéglők

Kizárt, hogy a terézvárosi önkormányzat képes lenne betartatni saját rendeletét, amelynek értelmében a vendéglátóipari egységek szeptember 1-jétől csak 22.00 óráig tarthatnak nyitva.
2009. július 24. péntek 15:41 - HírExtra
A képviselő az MTI-nek elmondta: a terézvárosi önkormányzat sem a közrendet, sem a közigazgatást nem képes normálisan működtetni a kerületben. Ezért nem valószínű, hogy szeptember 1-jétől a 22 óra után mégis nyitva tartó vendéglőket képes lenne szankcionálni, vagy arra kényszeríteni, hogy zárjanak be.

Gyenge Zsolt hozzátette: azért szavazott a rendelet ellen, mert szerinte a problémás vendéglők környékére több rendőrt kell küldeni. Nem lehet ugyanis kollektívan büntetni minden szórakozóhelyet, amiért néhányban hangos a zene, vagy mert pár vendég hangoskodik.

Ez elsősorban közrendvédelmi ügy, a rendelet megalkotásával az önkormányzat csak egy újabb problémát vett magára, de semmit sem oldott meg - közölte.

A képviselő az MTI kérdésére elmondta: felvetődik az is, hogy szándékosan lehetetlenítik el a vendéglátóipari egységeket, s miután az üzletek bezártak, az üres üzlethelyiségeket nyomott áron tovább lehet értékesíteni. A rendeletet, ahogy megalkották, el is lehet törölni - fűzte hozzá a politikus.

A VI. kerületi rendelet értelmében az üzletek, vendéglátóipari egységek és szórakozóhelyek csak 22 óráig tarthatnak nyitva, illetve a megfelelő engedélyek beszerzése után a nyitva tartási idő éjjel 1 óráig meghosszabbítható.

A szabályozás csak a szállodákra és a benzinkutakra nem érvényes.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását