2024. május 3. - Tímea, Irma

Politikai kultúrára tanítják Morvai Krisztinát

Kemény levélváltások zajlottak le az utóbbi egy hétben a magyar EP-képviselők között. Göncz Kinga Szegedi Csanádot, Morvai Krisztina Gönczöt, a fideszesek pedig Morvait bírálták. Kinek van igaza? Egyáltalán, igaza van-e valakinek? Vagy mindenki jogosan bírált?
2009. július 22. szerda 18:39 - Kesjár Norbert
Az „ősbűn”

Az egész úgy kezdődött, hogy Szegedi Csanád, a Jobbik európai parlamenti képviselője – ígéretéhez híven – az Európai Parlament alakuló ülésén a Magyar Gárda egyenruhájában jelent meg.

A Jobbik alelnöke azért öltözött a bíróság által betiltott Magyar Gárda egyenruhájába, mert így akarta kifejezni, hogy nem fogadja el az ítéletet és továbbra is a Magyar Gárdát is képviseli az Európai Unióban.

Ez több európai parlamenti képviselőnél is kiverte a biztosítékot, főleg a szocialistáknál,
akik ez ügyben levelet is írtak az EP elnökének.

„Ha szükséges, a házszabály módosításával tiltsák meg egyenruha viselését. Az Európai Parlament szocialista frakciójának német elnöke, Martin Schulz levelet írt Jerzy Buzeknek, az EP frissen megválasztott lengyel elnökének, hogy szerezzenek érvényt annak a házszabályi előírásnak, amely tiltja egyenruha viselését az EP-ben” – tájékoztatta a közvéleményt az MSZP-s Göncz Kinga.

Morvai durván beszólt

A Jobbik első számú európai politikusa, Morvai Krisztinának pedig Göncz Kinga nyilatkozata verte ki a biztosítékot. A politikai kulturáltság határát súroló néhány mondatos levelében durván támadta a volt külügyminiszter-asszony személyét.

„Olvasom, hogy Ön felháborodott a Jobbikos európai parlamenti képviselők által viselt ruházaton. Megértését kérve ezúton tájékoztatom, hogy öltözködéssel és szépségápolással kapcsolatban sem most, sem a jövőben nem Önre gondoltunk tanácsadóként. Annak eldöntését pedig bízzuk a választópolgárokra, hogy Szegedi Csanád öltözködése és megjelenése, avagy az Ön öltözködése és megjelenése okoz-e több szégyent és kellemetlenséget Magyarországnak” – áll a levélben.

No comment.

Kiakadt a Fidesz

A mai napig sem Göncz Kinga, sem a szocialisták nem reagáltak Morvai levelére (bár az is igaz, hogy eléggé nehéz erre bármit is mondani), viszont a fideszes képviselők közül néhányan megtették helyettük is ezt.

Schmitt Pál (az Európai Parlament frissen megválasztott alelnöke), Szájer József, az Európai Néppárt Képviselőcsoportjának alelnöke) és Gál Kinga (a szabadságjogokkal foglalkozó bizottság első alelnöke) mellett a levelet aláírta Tőkés László is.

A konzervatív képviselők hosszú levelük nagy részét persze nem Göncz Kinga személyének megvédésének szentelték, viszont kétségtelenül azt is tartalmazza az írás.
A képviselők elsősorban Morvai egyik felszólalására reagáltak. A jobbikos képviselő az Iránról szóló vitában az egyperces felszólalások között felvetette a 2006. október 23-ai eseményeket is. Most ne foglalkozzunk azzal, hogy annak ott lett volna a helye vagy sem, mert a levelet jegyző képviselők sem ezen akadtak ki. Hanem azon, hogy véleményük szerint Morvai Krisztina „elfelejtette” megemlíteni a fideszes képviselők érdemeit az akkor történteknek a nagyvilággal való megismertetésével.
Forrás: HírExtra/FH

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ferooo1
2009. július 22. 20:01
EZ ROSSZ RINGYO KIMENT BOTRÁNYT KAVARNI A HAVERJAIVAL KINEK JÓ EZ HIVJÁK MÁR VISSZA ŐKET NE SZÉGYENKEZÜNK EGY OLYAN NŐ MIATT AKI MÉG PÁR ÉVE SORRA RENDEZTE LE AZ MSZP TAGOKAT AMIG MEGFOGTA BALO AKI ZSIDO
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását