2024. május 6. - Ivett, Frida

Az EU a legrosszabbra számít

Súlyos problémákra számít az EULEX Észak-Koszovóban - idézte hétfőn egy pristinai albán újság az Európai Unió helyi intézményének Brüsszelbe küldött jelentését.
2009. július 20. hétfő 17:41 - HírExtra
A szavahihető forrásból származó információ szerint az EULEX, az unió koszovói rendőri és igazságszolgáltatási missziója figyelmeztette a brüsszeli döntéshozókat: "a mézesheteknek vége". Ezt jelzi az észak-koszovói szerbeknek az EULEX intézkedései ellen hetek óta tartó tiltakozása, amely abban nyilvánul meg, hogy Koszovó északi részén megakadályozzák az Európai Unió alkalmazottainak munkavégzését. Az akció az ellen irányul, hogy az unió ellenőrizze a Szerbia és Koszovó északi része közti áruforgalmat.

Az EULEX - saját bevallása szerint - a csempészést akarja visszaszorítani, az észak-koszovói szerbek számára viszont ez a megfogalmazás értelmezhetetlen, mert szerintük Koszovó változatlanul Szerbia része - emlékeztetnek rá megfigyelők.

A Koha Ditore című pristinai lap szerint "a szerb szélsőségesek nem hajlandók békésen tudomásul venni a rendteremtést, a jog előírásainak alkalmazását Koszovó északi részén. A múlt héten például megakadályozták, hogy az EULEX rendőrei és vámosai eljussanak az észak-koszovói határátkelőkön lévő munkahelyeikre".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását