2024. április 30. - Katalin, Kitti

Grandiózus gólyabúcsúztató

Tárlatvezetéssel, kézművesfoglalkozással, szakvezetéses kirándulásokkal várják az érdeklődőket szombaton a Gólyabúcsúztató elnevezésű rendezvényen a Baranya megyei Kölkeden.
2009. július 17. péntek 22:13 - HírExtra
A napokban kirepülő kis gólyák kirepülésének alkalmából rendezett eseményen a látogatók tárlatvezetéssel is megtekinthetik a gólyák életét bemutató Fehér Gólya Múzeum kiállítását: a teremben demonstrációs táblán követhetik nyomon a gólyák költözési irányait, kint az udvaron és a környező villanyoszlopokon pedig élőben is láthatják a madarakat, a kérdésekre szakember válaszol majd - közölte a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága pénteken az MTI-vel.

A gólyafészkeket webkamerával is megfigyelhetik a látogatók, de kézművesfoglalkozások és szakvezetéses lovaskocsis kirándulás is színesíti a programokat, amelyre előzetes jelentkezést várnak a szervezők. Délelőtt 11 órakor hirdetik ki A Fehér gólya gyermekrajzpályázat eredményeit, a beérkezett alkotások a múzeumban tekinthetők meg.

A Kölkedi Falunapon vasárnap lövészet, Wortmann Gábor zenés műsora, halászléfőző verseny, tombola, tűzijáték, körhinta és Gergely Máté előadásában székely népmesék is szórakoztatják a közönséget.

Az elkövetkező hétvégékre két különleges túrára invitálják a szakemberek a természet és a régmúlt értékeinek kedvelőit: július 25-én kirándulást szerveznek a Nyugat-Mecsek legmagasabb csúcsára, a Pécs közelében emelkedő Jakab-hegyre, amely 2009 tavasza óta a Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet része. A túrán a Babás-szerkövek és a Zsongor-kő megmászása után a földvár körüli halomsírokat, a pálos kolostor romjait láthatják a résztvevők.

Augusztus 1-jén a 2008-ban erdőrezervátummá minősített Baláta-tó környékének és a Tuskósi-rét védett gyepterületének titokzatos életét, valamint különleges és kevéssé ismert fajokat mutat meg a szakvezető az érdeklődőknek. A túra résztvevői megtekinthetik a botanikai ritkaságok élőhelyét, valamint a láphoz kapcsolódó más, védelemre érdemes erdőtársulásokat, mint például a genyőtés cseres-tölgyes.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását