2024. május 5. - Györgyi

Balázs szerb kollégájával találkozik

Szerbia európai integrációjáról és az energiakérdésekről is szó lesz a magyar-román-szerb külügyminiszteri találkozón szombaton Temesváron.
2009. július 17. péntek 10:47 - HírExtra
A szombati külügyminiszteri találkozó a korábbi háromoldalú találkozók hagyományát folytatja, a megbeszélések kiemelt témája Szerbia európai integrációjának közös támogatása, továbbá a térségi fejlesztések és a határ menti együttműködés konkrét formáinak ösztönzése - írta közleményében a szóvivő.

A találkozón Balázs Péter magyar, Cristian Diaconescu román és Vuk Jeremic szerb külügyminiszter áttekinti a nyugat-balkáni politikai helyzetet, valamint az együttműködés elmélyítését az energiaszektorban, a közlekedési és szállítási hálózatoknál és a környezetvédelemben. Kiemelt kérdés lesz az európai Duna-stratégia is - tette hozzá.

A találkozón a magyar fél szeretné elérni, hogy olyan konkrét projektekről is tárgyaljanak, mint a Duna-Körös-Maros-Tisza (DKMT) regionális együttműködés és a Közép-európai Kezdeményezés - hangsúlyozta Mátrai Zsuzsanna.

A szombati lesz a negyedik magyar-román-szerb külügyminiszteri találkozó. Az elsőt 2003-ban tartották Belgrádban. Ezt 2005-ben a szegedi követte, 2006 tavaszán pedig Újvidéken tárgyaltak újra a három ország külügyminiszterei.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását