2024. május 3. - Tímea, Irma

Kiütötték a Haladást

A Szombathelyi Haladás 3-0-s vereséget szenvedett csütörtökön a svéd Elfsborg otthonában a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének második fordulójában, a párharc első mérkőzésén.
2009. július 16. csütörtök 21:20 - HírExtra
A magyar bajnoki bronzérmes az első félidőben még állta a rohamokat, ám a 61. percben Anders Svensson vezetést szerzett a svédeknek, majd a hajrában Stefan Ishizaki és Denni Avdic is eredményes volt.

IF Elfsborg-Szombathelyi Haladás 3-0 (0-0)
------------------------------------------
Boras, 3000 néző, v: Murray (skót)
gólszerzők: Svensson (61.), Ishizaki (83.), Avdic (90.)
sárga lap: Lucic (37.), Keenes (52.), illetve Molnár (27.), Iszlai (48.)

Elfsborg:
---------
Covic - Karlsson, Lucic, Wikström, Floren - Mobaeck, Svensson (Nordmark, 88.), Danielsson, Bajrami - Ericsson (Ishizaki, 45.), Keene (Avdic, 72.)

Haladás:
--------
Rózsa - Schimmer (Csontos, 86.), Guzmics, Kuttor, Tóth P. - Iszlai, Molnár, Irhás (Lattenstein, 67.) - Nagy G., Oross, Skriba (Ugrai, 66.).


A házigazda csapat rögtön magához ragadta a kezdeményezést, majd a folytatásban is uralta a mérkőzést. Egy ideig úgy tűnt, hogy a kizárólag a védekezéssel foglalkozó szombathelyiek kibírják kapott gól nélkül. Rózsa szenzációs formában védett, a svédek pedig a jobbnál jobb helyzeteket is elpuskázták, ám a 61. percben megtört a jég. Az Elfsborg a vezető gól megszerzése után fokozta a tempót, igyekezett már az első meccsen eldönteni a továbbjutást. A Haladás nem bírta a nyomást, s a hajrában még kétszer kapitulált.

A visszavágóra egy hét múlva kerül sor, Szombathelyen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását