2024. május 3. - Tímea, Irma

Klímajavítás zenével

Ez elektronikus dzsesszt játszó Coldcut duóval közösen vonattal indultak európai turnéra a klímajavítás érdekében az angliai székhelyű Energia Unió aktivistái.
2009. július 15. szerda 21:59 - HírExtra
Az európai uniós forrásokból támogatott Energia Unió vonata szombaton érkezik Münchenbe, Németországba, majd onnan Pécsre utazik tovább a környezetvédő, az alternatív energia felhasználásáért küzdő csapat, hogy részt vegyen a Nemzetközi Kulturális Héten, az ICWiP eseményein - olvasható a civil szervezet honlapján.

A pécsi rendezvény 13 év alatt Közép-Európa és az Alpok-Adria régió egyik legismertebb és legnépszerűbb ifjúsági fesztiválja lett.

A július 21-i élő koncerten a Coldcut duó - Matt Black és Jonathan More - olyan audiovizuális show-t mutat be, amelynek középpontjában az energiatakarékosság és az klímavédelem szerepel. A kéttagú brit formáció a dél-dunántúli városból az Energia Unió tagjaival Bécsbe utazik, majd Budapesten augusztus 16-án részt vesz a Sziget fesztiválon.

Nem marad ki Szlovákia sem, Kassán és Pozsonyban áll majd meg az Energia Unió különvonata, utána Graz és Berlin következik. A fiatalok a szórakozás mellett megtudhatják, hogy mit tehetnek környezetük megóvásáért és csatlakozhatnak a szervezet éghajlatvédelmi kampányához.

Európának 40 százalékkal kell csökkentenie az üvegházhatású gázok kibocsátását 2020-ig. A zöldszervezet szerint közös erővel kell elérni, hogy az alternatív energiát, a szél, a nap, a víz, a föld erejét intelligens módon használja föl az európai ember. Ez a felhasználás otthon kezdődik a lakásban található elektromos eszközök felülvizsgálatával, takarékos izzók alkalmazásával - írja a szervezet többnyelvű, magyarul is olvasható honlapján, a www.energyunion.eu címen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását