2024. május 6. - Ivett, Frida

Betelt a pohár! Csináljanak végre rendet!

Szurkolónak nevezett állatok miatt égünk ismét Európa-szerte, az egész kontinens a magyar állapotokról szól. Nem kéne végre egyszer és mindenkorra rendet tenni?
2009. július 15. szerda 16:59 - Gedei Szilárd
Hiperszuper telki edzőközpont, hatmilliárdos tévészerződés és új főtitkár már van, de vajon nem kellene végre már a magyar foci legégetőbb kérdésében is rendet tennie a Magyar Labdarúgó Szövetségnek? A Hertha tegnap esti budapesti barátságos fellépését kísérő balhé miatt ismét rajtunk szörnyülködik az egész kontinens, a mai német lapok szinte mindegyike megemlékezett a „durva esetről”, amikor is néhány külföldi újságírónak a stadion mellékhelyiségében kellett elbújnia a „feldühödött magyar huligánok” elől. „Botrány Budapesten!” – ezzel jelent meg például az egyik legolvasottabb német lap, a Bild.

Vajon hány német élcsapat fogja a közeljövőben országunkat választani a felkészülésre?

És ennél csak komolyabb kérdések jutnak az ember eszébe a rettegő németeket hallgatva, olvasva.

Vajon a hatmilliárdos tévés jogdíjüzlet befolyó összegeinek hány százalékát fogja a Kisteleki István vezette MLSZ a randalírozók visszaszorítására, uram bocsá’ eltüntetésére fordítani? Mikor áll elő végre a világ egyik legtehetetlenebb labdarúgó szövetsége a problémát átfogóan és eredményesen kezelendő programmal? Egyáltalán mikor lesznek végre hajlandóak beismerni, hogy szükség van ilyenre? Ki fogja nekik elmagyarázni?

Nem az a kérdés, hogy miért engedik még mindig be azokat az állatokat a stadionokba, akik állandóan megcsinálják a balhét, hanem hogy miért nem mondja senki a szervezőknek, hogy ne engedjék be őket. Örülhetünk és örülünk is a telki edzőközpont felépítésének, a Gyermek Labdarúgó Szövetség sikereinek, és annak is, hogy az UEFA végre elküldte nekünk az egyik korábbi hülyeségünk miatt befagyasztott 400 milliót. A nemzetközi sajtó ugyanis magyar rohamrendőrökkel illusztrálja a Hertha felkészülési meccséről készült tudósításokat, több hasábon keresztül számol be a mellékhelyiséges sztoriról, a „botrány”, a „támadás” és a „döbbenet” szavakat használja, és csak a cikkek végére biggyeszti oda a végeredményt (0-2).

Őket nem érdekli, hogy ez egészen egyedülálló, úgymond szerencsétlen véletlen, vagy teljesen hétköznapi eset, leírják, hogy Magyarország egy balkáni ország, ahol sajnos nincs ember. Nem érdekli őket, hogy ki a Magyar Labdarúgó szövetség elnöke, és hogy milyen tuti üzletet kötött egy nappal a botrány előtt.

Kisteleki István 2006-óta MLSZ-elnök, három év alatt elfogyasztott nyolc főtitkárt, kötött egy-két jó szerződést, sikeresen megúszott néhány másikat, de a magyar foci legégetőbb kérdésével nem jutott semmire, sőt úgy tűnik, hogy halvány lila fogalma sincs arról, mit kellene tennie a szurkolói erőszak valóban nem egyszerű kérdésével.

Holnap este az Újpest Romániában szerepel a Steaua Bukarestet vendégeként az Európa Liga selejtezőkörében, egy hét múlva pedig a lilák fogadják majd a románokat. Hamarosan ismét jönnek jó kis Újpest-Fradik, és még a románokkal is játszunk válogatott meccset.

Törjenek az üvegek, csaholjanak a rendőrkutyák, csattogjon a vipera! Ki tudja, talán lesz akkora a balhé, hogy az MLSZ-nek végre lépnie kelljen a szurkolói erőszak megfékezése irányába…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Phil Ivey
2009. július 16. 09:11
azt akkor sem hiszem el, hogy semmit de semmit nem lehet csinálni ez ellen. nem is akarnak
bagi
2009. július 15. 17:38
A magyar focirajongók többsége fradista - a legnépszerűbb klub is egyben (a fene tudja miért?), de a legfőbb baj az, hogy az utcán randalírozó szélsőségesek is fradisták és ezeket a normális szurkolók és a keményebb, betartható törvények miért nem tudják a francba elküldeni? Pontosan azért nem, mert Magyarországon ócska, kikerülhető, többmódon értelmezhető, puhány - inkább a jogra és nem a kötelességekre épülő törvénykezés van - amit ráadásul be sem tartatnak. Az eredmény a cikkben leírt tünetek és persze a szélsőjobbos utcai harcok - többnyire ugyanazokkal a MINDIG SZABADLÁBRA KERÜLŐ bűnőzőkkel. Sajnálom, hogy ezt kell mondjam: ez egy szar ország, szar emberekkel, szar politikusokkal, szar hangulattal, szar megélhetéssel, szar focistákkal és gyáva, illetve tehetetlen értelmes többséggel. Ezért toporgunk évek óta a Balkán ajtajánál.
Bécike
2009. július 15. 17:34
Pár huligán miatt megint általánosíthat a külföld, ez itt a baj...

Beléptetőrendszer, kitiltás, nem hiszem el hogy semmit nem tudnak kitalálni...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását