2024. június 11. - Barnabás

Becsületbeli ügy lett az Európa-bajnokság

Csikócsapatnak talán túlzás nevezni a plovdivi Európa-bajnokságnak kedden nekivágó vívóválogatottat, ám tény: az utóbbi időkben igen szorgalmasan fiatalított csapat próbálja megismételni a tavalyi kontinensviadal sikereit, illetőleg feledtetni Peking kudarcait.
2009. július 14. kedd 18:39 - Nagy András

Plovdiv tehát a tavalyi EB-sikerek dacára is kimondottan csupán közbülső állomás a jövő évi VB előtt?

Igen.

Érezhető-e valami pluszfeszültség a csapaton a balul sikerült olimpiai szereplés után? Van-e az átlagnál erősebb bizonyítási vágy?

Kilenc olyan versenyzővel érkeztünk ide, akik az olimpián is kinn voltak. Bennük természetesen munkál a vágy, hogy feledtessék a kudaros pekingi szereplést, de a bizonyítási vágy a fiatalokban is éppígy megvan, hiszen ők a stabil csapatba kerülésért is küzdenek majd.

Hogy sikerült a felkészülés? Különösen azért érdekes ez, mert tudvalevő, hogy komoly pénzügyi gondok is adódtak Peking után a magyar vívóknál, márpedig megfelelő anyagiak nélkül lehetetlen elutazni a fontos nemzetközi versenyekre.

A felkészülés során gazdag nemzetközi programot bonyolított le mindhárom fegyvernem, semmi hiányt nem szenvedett a válogatott.

Csak nem pénz állt a házhoz?


Az EB- program
július 14., kedd: női tőr egyéni, férfi kard egyéni
július 15., szerda: férfi tőr egyéni, női párbajtőr egyéni
úlius 16., csütörtök: női kard egyéni, férfi párbajtőr egyéni
július 17., péntek: női tőr csapat, férfi kard csapat
úlius 18., szombat: férfi tőr csapat, női párbajtőr csapat
július 19., vasárnap: női kard csapat, férfi párbajtőr csapat
Azokat a szakmai programokat, amelyek az eredményes felkészüléshez kellettek, maradéktalanul megvalósítottuk, de az új elnökség három hónap alatt nyilván nem oldotta meg a magyar vívás össze problémáját.

Legalább a sorokat sikerült már rendezni?

Részben sikerült, elkezdtünk egy folyamatot, amely azonban nem három hónap kérdése. Erős úrral az élen (az MVSZ tavasszal kinevezett új elnöke, a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgatója – a szerk.) mindannyian azon vagyunk, hogy év végére stabilizáljuk a költségvetésünket, hogy jövőre már mindenre fontos kiadásra jusson pénz.

Cikkünk írásának pillanatában az MTI beszámolója szerint Varga Gabriella már az elődöntőben várja az esti folytatást, míg férfi kardozóink mindannyian a legjobb 32 között búcsúztak az egyéni küzdelmektől.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását