2024. május 2. - Zsigmond

Prágában forgatnák a Star Wars sorozatot

George Lucas filmrendező és producere, Rick McCallum szívesen forgatná a készülő Csillagok háborúja (Star Wars) tévésorozatot Csehországbank.
2009. július 7. kedd 14:13 - HírExtra
Rick McCallum, a Star Wars-filmek producere hétfőn a Karlovy Vary-i nemzetközi filmfesztiválon a cseh televíziónak elmondta, hogy az új sorozat munkálataira 100-150 millió dollárt (20-30 milliárd forint) költenének el az országban, ami szerinte kiváló helyszínt és megfelelő szakmai hátteret nyújt a stáb számára. Csupán az a bökkenő - tette hozzá -, hogy túl költséges a forgatás. Ugyanis a környező országokkal - például Magyarországgal - szemben a cseh állam nem kínál adókedvezményeket a filmesek számára.

Pedig George Lucas, akinek csapata áprilisban kezdett dolgozni a Red Tails című amerikai háborús filmen egy prágai filmstúdióban, a minap azzal érvelt a Mlada fronta Dnes című napilapnak nyilatkozva, hogy a Star Wars-projekt négy évre adna munkát közvetlenül 200, közvetve 500 helyi alkalmazottnak.

Mirek Topolánek korábbi cseh kormányfő úgy vélte, a befektetési törvény módosításával gyorsan meg lehetne oldani a problémát. A Cseh Filmkamara szintén sürgette, hogy az állam végre egyértelműen tisztázza a külföldi filmesekre vonatkozó szabályokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását