2024. május 7. - Gizella

Doppingbotrány! A két éves eltiltás részletei

Két évre tiltották el a pozitív doppingmintát szolgáltató fiatal röplabdást, Bagics Balázst. A Kecskemét játékosa még áprilisban pisilt doppingosat, fellebbezhet ugyan, de bűnhődnie kell.
2009. július 6. hétfő 07:18 - HírExtra
Csütörtök délután ült össze a Magyar Röplabda Szövetség Jogi- és Fegyelmi Bizottsága, hogy döntsön a csúnyaságon ért kecskeméti Bagics Balázsról.

A fiatal röplabdás még az április 17-én lejátszott Kalo-Méh-Kecskeméti RC–Kométa-Kaposvár Magyar Kupa-döntő mérkőzés utáni vizsgálaton bukott le. A bizottság végül most mondta ki vétkesnek a versenyzőt, és könyörtelenül eltiltotta két teljes évre mindenfajta röplabdasporttal kapcsolatos versenyzéstől.

Az ügy ráadásul a versenyző klubjának is kellemetlen, a hivatalos verdikt szerint ugyanis a 3-1-es kaposvári győzelemmel végződő döntő mérkőzés eredményét is megsemmisítették, és 3:0 (25:0, 25:0, 25:0) arányúra módosították.

A döntés ellen fellebbezni lehet, csak nem érdemes. A fellebbezésnek ugyanis halasztó hatálya sincs (a rend kedvéért: a versenyző a határozat ellen a kézbesítéstől számított tizenöt nap alatt jogorvoslattal élhet).

Az mekkora ciki lett volna, ha a kecskemétiek szempontjából győztes kupadöntő eredményt kellett volna emiatt megsemmisíteni…
Forrás: HírExtra/MRSZ
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását