2024. május 5. - Györgyi

Tarlósnak tetszik a pontonhíd ötlete

Tarlós István szerint működőképes gondolat a Margit híd felújításának idejére létesítendő ideiglenes pontonhíd.
2009. július 2. csütörtök 16:40 - HírExtra
Különböző közlekedésszervezési elképzelésekkel, a városszéli P+R parkolók kialakításával és újabb buszsávok kijelölésével együtt Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes vetette fel szerdán az MTI-nek nyilatkozva az ideiglenes pontonhíd létesítésének ötletét. Közölte, hogy az ezzel összefüggő pénzügyi, közlekedésszervezési és forgalomtechnikai kérdésekről a hétvégéig vár elemzést a hivatal szakembereitől.

Tarlós István emlékeztetett rá, hogy már korábban felhívta a figyelmet arra, hogy terelő utak hiányában nehéz lesz a jelenleg a Margit hídon naponta közlekedő 56 ezer körüli autót átterhelni más hidakra. Egy ideiglenes pontonhíd megoldást jelenthet, de a költséghatárokon túl, komoly egyeztetésre lesz szükség ez ügyben a vízügyi hatóságokkal, a nemzetközi hajóforgalom miatt.

Lehet, hogy operatív akadályai lesznek annak, hogy éppen csúcsforgalomban tudja a város ezt az ideiglenes pontonhidat használni - fűzte hozzá.

Az ellenzéki politikus szerint az ideiglenes pontonhíd létesítése várhatóan komoly forrásokat igényel. Rámutatott, hogy a Fővárosi Közgyűlés összességében ugyan 30,1 milliárd forintot biztosított a Margit híd felújítására, de még egyáltalán nem biztos, hogy a rekonstrukció valóban ennyi pénzbe kerül majd. A rekonstrukciónak egyébként még a közbeszerzési eljárása sem zárult le.

Akkor szabad ténykérdésként kezelni a hídfelújítás 30 milliárd forintos összegét, ha például ez ügyben egy átalánydíjas szerződést kötnek, vagy, ha "volt már akár egy fillér illetéktelen kifizetés is". Ez esetben lehet erről úgy beszélni, mintha 30 milliárd forintba került volna a híd felújítása - jegyezte meg Tarlós István.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy nem véletlenül alakult egy önkormányzati bizottság a híd felújításával kapcsolatban. Mint mondta: menetközben nyilván folyamatosan ellenőrizni kell a rekonstrukció kifizetéseit. "Itt még szó nincs arról, hogy valaki 30 milliárdot kifizetett, vagy kifizethetne" - szögezte le a politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását