2024. május 8. - Mihály

Gulyás nem indul

Nem indul az SZDSZ elnöki posztjáért a párt tisztújító küldöttgyűlésén Gulyás József - cáfolta az MTI megkeresésére a személyével kapcsolatban megjelent híreket szerdán Gulyás József.
2009. június 24. szerda 17:09 - HírExtra
"Szeretném egyértelművé tenni, hogy nem fogok elindulni pártelnöki posztért" - jelentette ki Gulyás József.

A képviselő hangot adott annak a véleményének is, hogy a demokratikus ellenzék bázisán létrejött SZDSZ a rendszerváltás egyik legígéretesebb mozgalma volt, mely vállalta a magyar progresszió legjobb hagyományait, a szabadság és szolidaritás, a modern nyitott Magyarország értékeinek képviseletét. Most viszont "a vállalás kudarcát jelzi, hogy a liberális választók 2009. június 7-én az SZDSZ-t megbüntették, sőt, lényegében megszüntették" - mondta a szabad demokrata képviselő.

Gulyás József azt is leszögezte, hogy több mint két hét telt el a választás óta, de a kellő alázat, a hibáik feldolgozása és az ezekhez szükséges elszánás híján elmaradt az ilyenkor szükséges elemző munka és a felelősségvállalás, miközben csak rosszabbnál rosszabb forgatókönyvek kerültek elő a jövőre vonatkozóan.

A képviselő úgy látja, hogy az elnökválasztási, tisztújítási küzdelmet minden jel szerint az "immár sajnos hagyományos" megosztottságok alapján létrejövő különalkuk sora jellemzi, ismét a részérdekek érvényesítése a meghatározó, így az elnöki tisztség ebben a helyzetben az ő részéről nem vállalható.

A politikus hozzátette, egyre reménytelenebbnek látszik, hogy bármelyik jelölt mellett széles körű támogatottságot lehessen kialakítani.

Indokai között sorolta fel, hogy nem vállalhatja a jelöltséget, ha nem bízhat abban, hogy az SZDSZ-t újra hitelesíteni képes vezetés áll fel mögötte, hogy a párt "formális és informális vezetése" egyértelműen támogatja, hogy létrejöjjön egy belső megegyezés a legfontosabb tartalmi és politikai kérdésekben, valamint hogy mindezt támogatja az SZDSZ politikájának képviseletéért felelős parlamenti frakció is.

Kijelentette, ezeknek a feltételeknek a hiányában, illetve meglétükben nem bízva a jelöltség elfogadása felelőtlenség, kalandor magatartás volna. Hozzátette, bárki is vállalja a jelöltséget, az alapvető kérdésekre neki is választ kell kapnia és adnia.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását