2024. május 3. - Tímea, Irma

Négyen a fesztiválon

A szolnoki, a nyíregyházi, a veszprémi és a beregszászi színház előadásait, valamint az Alba Regia Szimfonikus Zenekar operagáláját láthatja-hallhatja a közönség a Székesfehérváron június 29. és július 13. között megrendezendő Nyári Színházi Fesztiválon.
2009. június 23. kedd 21:05 - HírExtra
Az előadásokat - hogy az időjárás ne befolyásolhassa a programot - a szokottól eltérően nem a szabadtéren, hanem a kőszínházban tartják - tájékoztatta Méhes Mónika, a szervező székesfehérvári Vörösmarty Színház sajtószóvivője az MTI-t.

A szolnoki Szigligeti Színház a fesztivál keretében, Székesfehérváron rendezi meg az Apácák című zenés játék premierjét. A darabot Radó Denise vitte színre, a szerepekben Császár Györgyit, Sztárek Andreát, Kertész Marcellát és Lugosi Claudiát láthatja majd a közönség.
A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Lendvai Zoltán rendezésében A miniszter félrelép című bohózatot mutatja be a székesfehérvári közönségnek, Puskás Tivadar, Horváth László Attila, Fridrik Noémi és Horváth Margit alakításában.

A veszprémi Petőfi Színház Bereményi Géza rendezésében az Indul a bakterház című darabbal vesz részt a nyári fesztiválon. Bendegúz szerepében Őri Ádámot láthatja a publikum, a baktert Eperjes Károly alakítja.

A beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház a Liliomfival vendégszerepel Székesfehérváron. A darab Vidnyánszky Attila rendezése, a főbb szerepeket Rácz József, Sőtér István, Karcsur András és Vass Magdolna alakítja.

Pezsgő áriák - Varázsfuvolák címmel Mozart Operagálával lép színpadra az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, Drahos Béla Liszt-díjas karnagy dirigálásával. Az esten Mozart művei közül a Varázsfuvolából, a Don Giovanniból, a Cosi fan tutte, valamint a Figaro házassága című operákból hangzanak el részletek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását