2024. május 2. - Zsigmond

Várszínházi előadások

Radnóti Miklós verseiből, naplórészleteiből, leveleiből, valamint korabeli újságcikkekből és törvényekből idéz fel részleteket Bálint András színművész csütörtökön este a Kőszegi Várszínház nyári évadnyitó előadásán.
2009. június 18. csütörtök 15:15 - HírExtra
A várszínházi előadások augusztus ötödikéig tartanak, a programban idén két ősbemutató, több vendégelőadás, komolyzenei koncertek, táncbemutatók, önálló estek és utcaszínházi előadások szerepelnek - tájékoztatta Pócza Zoltán, a Kőszegi Jurisics Művelődési Központ és Várszínház igazgatója csütörtökön az MTI-t.

A Kőszegi Várszínház július 10. és 19. között hét alkalommal saját produkciójaként mutatja be William Shakespeare A makrancos hölgy című komédiáját Znamenák István rendezésében, Parti Nóra, Gazsó György és Benedek Miklós főszereplésével.

Augusztus 5-én a Szombathelyi Bábszínház és a Kőszegi Várszínház közös előadásában mutatja be a Petőfi Sándor János vitéz című műve alapján Gimesi Dóra által írt darabot Szabó Tibor, a szombathelyi Weöres Sándor Színház művésze főszereplésével.
Pócza Zoltán elmondta: most pénteken és szombaton Kőszeg ismét utcaszínházi találkozónak ad otthont; a történelmi kisvárosban gólyalábasok, óriásbábosok, tűzzsonglőrök és vásári komédiások szórakoztatják az érdeklődő közönséget.

Szombaton a kőszegi Jézus Szíve templomban a kőszegi vonósok és a Chor und Orchester des Musikverein St. Pölten, Mödling zenészei adnak koncertet, akik Vivaldi Glória című oratóriumának második tételét adják elő.

Június 26-án Darvas Iván színészportréiból nyílik grafikai kiállítás a Jurisics várban. A portrékat a nemzet színésze fényképek alapján készítette, a művésznek ugyanis szenvedélye lett a számítógépes grafika.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását