2024. május 4. - Mónika, Flórián

Két tuti vébé résztvevő

Japán után Ausztrália és a Koreai Köztársaság labdarúgó-válogatottja is kvalifikálta magát a 2010-es dél-afrikai világbajnokságra az ázsiai selejtezőből.
2009. június 6. szombat 23:56 - HírExtra
Ausztráliának mindössze egyetlen pontra volt szüksége Katar vendégeként, s ezt egy gól nélküli meccsen el is érte, így sorozatban másodszor, összességében pedig harmadszor vehet részt a vb-n. A kontinensnyi ország csapata a zárószakaszban még gólt sem kapott.

Dél-Korea vb-részvételéhez nemcsak a saját válogatott sikerére volt szükség, hanem a rivális Észak-Korea botlására is. Előbbi 2-0-ra győzött az Egyesült Arab Emírségekben, míg utóbbi hazai pályán 0-0-t ért el Iránnal szemben. A két csapat között ugyan az éppen behozható három pont a különbség, csakhogy az egymás elleni eredmény a dél-koreaiaknak kedvez, akik így sorozatban hetedszer jutottak ki a vb-re.

Eredmények, Ázsia:
A csoport, 8. forduló:
Katar-Ausztrália 0-0
Üzbegisztán-Japán 0-1
Az állás: 1. (és már vb-résztvevő) Ausztrália 14 pont/6 mérkőzés (8-0), 2. (és már vb-résztvevő) Japán 14/6 (9-3), 3. Bahrein 7/6, 4. Katar 5/7, 5. Üzbegisztán 4/7

B csoport, 8. forduló:
Koreai NDK - Irán 0-0
Egyesült Arab Emírségek-Koreai Köztársaság 0-2
Az állás: 1. (és már vb-résztvevő) Koreai Köztársaság 14 pont/6 mérkőzés, 2. Észak-Korea 11/7, 3. Szaúd-Arábia 10/6, 4. Irán 7/6, 5. Egyesült Arab Emírségek 1/7

Ázsiában a kvalifikáció végső szakaszában két kvintettben küzdenek a csapatok, melyekből az első két helyezett egyenes úton váltja meg repülőjegyét a Dél-afrikai Köztársaságba, míg a harmadik helyezettek egymással játszanak két mérkőzést, s a párharc győztese Új-Zélanddal küzd meg a részvételért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását