2024. május 3. - Tímea, Irma

Kérdezni fog a KSH

Kérdőíves egészségfelmérést készít ősszel a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), a kérdezőbiztosok szeptember 15. és október 30. között keresik fel az embereket - mondta el az MTI-nek Tokaji Károlyné főosztályvezető.
2009. június 6. szombat 11:27 - HírExtra
A nemzetközi összehasonlítást is lehetővé tevő adatfelvételt egy európai uniós keretrendelet írja elő, amely szerint ötévente átfogó, országos egészségfelmérést kell készíteni a lakosság körében.

A KSH munkatársai 449 települést keresnek fel, s a felmérés során hétezer, 15 évesnél idősebb embert kérdeznek meg. A helyszínek és az emberek kiválasztása véletlenszerű volt - tette hozzá a szakember.

A többi között arra lesznek kíváncsiak a KSH munkatársai, hogy a válaszadó szerint milyen az egészségügyi ellátás, de kitérnek az általános egészségi állapotra, az életmódra, a táplálkozásra, egyes betegségekre, az önellátás, a háztartással kapcsolatos tevékenység során esetlegesen fennálló fizikai korlátozottságra, továbbá arra, hogy a megkérdezett mikor járt a legutóbb orvosnál.

A kérdőívek adatainak feldolgozásával 2010 márciusában végeznek, az első eredményeket a tervek szerint jövő tavasszal hozzák nyilvánosságra - tette hozzá a főosztályvezető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását