2024. május 5. - Györgyi

Söderling az első döntős

Elsőként Robin Söderling jutott be a férfi egyes döntőjébe a francia nyílt teniszbajnokságon, miután öt játszmában, nagy csatában, 3 óra 28 perc alatt legyőzte Fernando Gonzalezt.
2009. június 5. péntek 20:19 - HírExtra
A svéd játékos a vasárnapi döntőben a Roger Federer-Juan Martin del Potro összecsapás győztesével találkozik.

Az első két játszmában Söderling villogott, s ekkor még úgy tűnt, hogy az utóbbi négy évben győztes spanyol Rafael Nadalt búcsúztató svéd teniszező könnyedén menetel a döntőig. Ám Gonzalez másképp gondolta: a chilei játékos fokozatosan felmorzsolta az északi erejét, nyert két játszmát, az ötödik szett elején brékelte riválisát és 4:2-re elhúzott. Ekkor azonban a svéd percei következtek: bámulatos lélekjelenléttel - és nem utolsósorban pazar játékkal - visszavette, amit elveszített, kiegyenlített, majd újra előnyhöz jutott és a döntőért adogathatott. Pillanatok alatt két meccslabdához jutott és már az elsőt - egy bődületes erejű tenyeressel - értékesítette.

A svédországi Tibro 193 cm magasra nőtt, hírneves szülötte nagyszerűen adogatott: első szerváinak 201 km/ó volt az átlagsebessége!

A 24 esztendős Söderling pályafutása eddigi legjobb eredményét érte el: korábban - négy alkalommal - csupán a harmadik fordulóig jutott a Grand Slam-tornákon.

Eredmény:
férfi egyes, elődöntő:
----------------------
Söderlin (svéd, 23.)-Gonzalez (chilei, 12.) 6:3, 7:5, 5:7, 4:6, 6:4

később:
Roger Federer (svájci, 2.)-Juan Martin del Potro (argentin, 5.)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását