2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Jön az uniós pénzügyi felügyelet?

Az Európai Szocialisták Pártjának elnöke reméli, hogy az Európai Tanács (ET) júniusi ülésén döntenek az uniós szintű pénzügyi felügyeleti rendszer elveiről. Poul Nyrup Rasmussen Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, hogy tervek szerint a rendszer kétszintű lesz.
2009. június 3. szerda 17:09 - HírExtra
A javaslat szerint létrehoznának egy kockázati tanácsot, amelynek tagjai az egyes országok nemzeti bankjainak képviselői lennének, ők gyakorolnák a felügyeleti jogot az eurózónán kívül és belül is - közölte a Bajnai Gordon miniszterelnökkel és Lendvai Ildikóval, az MSZP elnökével folytatott szerdai megbeszélése után Poul Nyrup Rasmussen, megjegyezve, hogy a rendszernek lenne egy mikrofelügyeleti része is.

Bajnai Gordon emlékeztetett arra, hogy Magyarország jóval a válság előtt, 2008 elején tett javaslatot egy megerősített európai pénzügyi felügyeleti koordinációra, akkor ezt még sokan nem látták fontosnak, de a válság nagyon sokak gondolkodását megváltoztatta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását