2024. június 2. - Kármen, Anita

Újra vébémeccs a Maracanában

Rio de Janeiro, ennél fogva a históriai súlyú, de újjáépítendő Maracana is ott van ama tizenkét színhely között, amelyet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) beválasztott a 2014-es brazíliai világbajnokság mérkőzéseinek otthont adó stadionok közé.
2009. június 1. hétfő 16:01 - HírExtra
Joseph Blatter, a FIFA elnöke a végrehajtó bizottság nassaui ülését követően vasárnap ismertette a döntést, amely szerint a 17 pályázó város közül Rio mellett Sao Paulo, Brasilia, Belo Horizonte, Porto Alegre, Salvador, Cuiabá, Curitiba, Fortaleza, Manaus, Natal és Recife rendezhet vb-meccseket öt esztendő múlva.

Valamennyi kiválasztott stadion legalább 40 ezer néző befogadására alkalmas. A győztes színhelyek között akadnak egymástól nagyon távol fekvők is, de a FIFA érvényesítette azt az előbbre valónak ítélt szempontot, hogy Brazília valamennyi fontos régiója szerepet kapjon a sportági csúcstalálkozón.

A brazil válogatott öt alkalommal nyerte meg a világbajnokságot, egyszer - 1950-ben - már rendezett vb-t, de Uruguay a mindent eldöntő utolsó mérkőzésen 200 ezer néző előtt a Maracana Stadionban 2-1-re diadalmaskodott a vendéglátók felett.

A 2010-es vb-t a Dél-afrikai Köztársaság rendezi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását