2024. május 5. - Györgyi

Lendvai: Miért nem törli el a Fidesz az ingatlanadót?

Miért nem törli el a Fidesz az általa vezetett önkormányzatoknál az ingatlanadót, ha az országosan tervezett vagyonadót igazságtalannak tartja? - kérdezte Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
2009. május 29. péntek 13:30 - HírExtra
Ha a Fidesz azt mondja, sarcnak, azonnal eltörlendő intézkedésnek tartja a vagyonadót, akkor annak eltörlését kezdje azokon a párt által vezetett településeken, ahol kivetnek ilyet - közölte a pártelnök a tájékoztatóján, amelyen olyan szocialista önkormányzati képviselők is részt vettek, akiknek Fidesz vezette településén szednek ilyen adót.

Lendvai Ildikó elmondta: a központilag tervezett vagyonadó a lakásállomány öt százalékát, csak a 30 millió feletti vagyontárgyakat érinti, számos kedvezményt és mentességet tartalmaz. Amennyiben egy ennél általánosabb, kiterjedtebb, kevesebb mentességet tartalmazó ingtalanadó nem káros az önkormányzatokban, miért káros az országban? - kérdezte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását